Clavexperience & SkilleR (BigBanda) в Чешкия център


Clavexperience & SkilleR (BigBanda) в Чешкия център

4512

Време е за раздвижване в някои столични пластове, решиха оригиналите от Clavexperience (BigBanda) и организираха своя пролетен концерт в бившия "Лилав салон" на Чешкия център в София.

Събитието е от 21.00 ч. на 27 март, петък.

Импровизационната музикална формация Clavexperience е в състав: Александър Деянов - Skiller - beatbox,  Димитър Горчаков - synth и  Павел Терзийски - vox.  Тримата преминават през стилове като дъб, реге, IDM, дръм-ен-бейс, дъбстеп, джаз и всичко, което би им хрумнало на момента.

Димитър завършва НМА със специалност "Джаз пиано", свири с различни като стилове формации, озвучава неми филми, като търси своя собствен почерк, използвайки различни електронни пиана, за да направи нов мост между старата (джаз и класика) инструментална школа и съвременната електронна музика.

Александър е добре познат като Skiller - световния шампион по бийтбокс от състезанието в Берлин през 2012; на сегашното (3 години по-късно), което е през май, той е основна част от журито. Изявява се в много проекти с изключителни музиканти от света на джаза и етно музиката като Боби Петров, Стоян Янкулов, Росен Захариев, Георги Дончев, Арабел Караян, Венци Такев, Николай Иванов, Атешхан Юсеинов. Пътува и популяризира изкуството си буквално по целия свят.

Павел е вокалист, използващ гласа си като музикален инструмент, което му дава свободата да импровизира в различни жанрове. Има удоволствието да е част от различни формации, като пее както "музиката на момента", така и композиции в стиловете боса-нова, суинг, блус и др. Мнозина от хората, докосвали се до негови изпълнения, го намират за новатор в определени постановъчни похвати в пеенето.

Вход: 6 лв.

Концертът се осъществява с медийната подкрепа на Alarma Pun(k) Jazz (БНР) и Радио Бинар.

Чешкият център е на "Раковски" 100.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички