Оркестърът на Класик FM радио партнира на Тото Кутуньо


Оркестърът на Класик FM радио партнира на Тото Кутуньо

3649

Оркестърът на Класик FM радио ще партнира на Тото Кутуньо на концерта му в София на 31 март.

Емблематичният италиански изпълнител ще пристигне у нас два дни по-рано за репетиции с 52-ма български музиканти от оркестъра на единственото радио за класическа музика в страната.

В зала 1 на НДК голямата звезда ще изпълни най-известните си песни и ще представи чисто новия си албум. Тото Кутуньо е автор на повече от 300 мелодии, някои от които стават популярни в изпълненията на Жо Дасен, Адриано Челентано, Рей Чарлз, Далида. Сред тях са "Africa", "Salut", "Et si tu n'existais pas", "L'italiano", които също са в репертоара му у нас. Ще прозвучат и големите хитове на певеца "Serenata" и "La mia musica", както и "Solo noi", с която печели за първи път конкурса "Сан Ремо" през 1980.

Наред с инструменталистите от Оркестъра на Класик ФМ, на сцената към госта  ще се присъедини и сицилианският тенор Джузепе Ранцани. Диригентската палка ще поеме Алтеризио Паулети.

Музикантите от Оркестъра на Класик FM радио са били част от редица грандиозни концерти със звезди като Найджъл Кенеди, Ванеса Мей, Йън Андерсън, Ричард Клайдерман. През 2013  Оркестърът и Хорът на Класик FM пожънаха бляскав успех на концерта с великия италиански маестро Енио Мориконе в зала "Арена Армеец", повториха този успех, партнирайки на още една от големите звезди на италианската музика - Андреа Бочели.

Събитието се състоя пред 18-хилядна публика на стадион "Българска армия" миналото лято.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички