Диджеите от Sofia Finest съпорт на Lauryn Hill в София


Диджеите от Sofia Finest съпорт на Lauryn Hill в София

4104

Диджеите от Sofia Finest ще подгреят българската публика преди първия концерт на Lauryn Hill (Лорин Хил) у нас.

Както е известно, примата на алтърнатив хип-хопа и нео соула пристига със собствен бенд за изява пред (или) в зала "Арена Армеец" - в зависимост от метеорологичната прогноза, по покана на Phat Bride Productions на 15 юли.

В събитието ще участват и други музиканти, чиито имена ще бъдат оповестени допълнително.

Билетите са в продажба чрез мрежата на Тicketlogic.bg. Промоционални пропуски - в "Ранно пиле" по 45 лева, а останалите - съответно по 55 (1 000 броя), 65 (2 000 броя) и 70 лева, на вход - 80 лв.

Lauryn Hill нашумя като вокалистка на популярната през 90-те години на миналия век формация The Fugees. Групата бе знаков представител на т.н. алтърнатив рап - направление, събиращо хип-хоп групи, които отказаха да се затворят само в един от стереотипите на стила, давайки контра на гангста рапа. Вместо това, освен че използваха всички поджанрове на хип-хопа, ги изкомбинираха с поп, рок, джаз, соул, реге и каквото им попадне като влияние. Въпреки че алтърнатив хип-хоп формации като Арестид Дивелъпмънт, Фюджийс и Бийсти Бойс например успяха да прескочат в мейнстрийма, те попаднаха предимно в полезрението на алтърнатив рок феновете, а не на поп и рап аудиторията.

Lauryn Hill издаде последната си индивидуална песен - "Consumerism", през 2013. Като самостоятелен артист тя има само един студиен албум - "The Miseducation Оf Lauryn Hill" (1998). От соловия ѝ дебют са продадени над 18 милиона копия. Дискът комбинира хип-хоп, соул, ар-ен-би и реге и е считан за един от първите нео соул проекти. Парчето "Doop-Woop (That Thing)" достигна първо място в американската класация Billboard Hot 100, а критикатата оценени диска като един от най-добрите в стила за всички времена. Благодарение на него певицата се превъпна в първата изпълнителка, която през 1999 получи пет награди "Грами" (от 10 номинации) само за една вечер. След успеха Lauryn Hill се оттегли от музикалната сцена, отдавайки се на шестте си деца, пет от които от Роан Марли, син на митичния Боб Марли. Премиерата на втория ѝ студиен диск бе отлаган неколкократно.

Lauryn Hill е родена в Ню Джърси на 25 май 1975. Изявява се и като актриса. Участвала е в различни телевизионни продукции, впоследствие получава роля във филма Sister Act 2 с Упи Голдбърг, където играе Рита Уотсън - студентка, която обича да пее и благодарение на лентата музикалният ѝ талант бива забелязан.  От 2004 певцата живее с всичките си деца в къщата в Маями Бийч, докато Роан  остава в Ню Джърси. Песента "To Zion" от "The Miseducation Of Lauryn Hill" е посветена на първородния ѝ син.

Като Fugees Lauryn Hill, Прас Мичъл и Wyclef Jean (Уайклиф Жан) постигат световен успех с албума "The Score" и най-вече с кавъра на песента на Робърта Флек "Killing Мe Softly". В края на турнето певицата ражда сина си Зайън. Триото се разпада през 1997. Изпълнителката започва солова кариера, a Уайклиф се отдава на продуцентска дейност.

Вокалистката пристига у нас след излизането си от затвора, където изкара три месеца за укриване на данъци върху приходи от $ 1.9 млн. между 2005 и 2009, като бе настанена с лек режим зад решетките в Данбъри, щат Кънектикът, въпреки че изплати определената от съда сума $ 1 млн., плюс глоба от $ 60 хиляди долара.   

Phat Bride Productions е организация за подготовка и провеждане на концерти, изложби и театрални продукции. Създадена е в Холандия преди 5 години. 

Както MySound.bg вече писа, именно по покана на Phat Bride Productions родните меломани аплодираха миналата година Dirty Dike.

В афиша, обявен от организаторите за това лято, е първият у нас концерт на не по-малко колоритния рапър и актьор Mos Def.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички