Get The Blessing:Пит Джъдж идва с новата си група Eyebrow в София


Get The Blessing:Пит Джъдж идва с новата си група Eyebrow в София

4493

Една много специална вечер - made in Bristol, предстои в малката зала на столичния клуб Mixtape 5 от 21.00 ч. на 17 април.

Джазът от столицата на трип-хопа, както си му е редът, винаги има и своя трип-хоп привкус, припомниха организаторите от "Аларма Пънк Джаз", в чийто афиш е концертът на Eyebrow. Това е супергрупа от двама – Пит Джъдж (Pete Judge), тромпетист на носителите на BBC Jazz Awards, световната ню джаз сензация Get The Blessing, и Пол Уайгинс (Paul Wigens), дългогодишен барабанист на Blurt, свирил още с Natacha Atlas, Damo Suzuki и Gary Lucas. И двамата са еднакво впечатляващи както в органичното боравене с инструментите, така и в умелото им комбиниране на живо с различни електронни атмосфери и семпли на изсвирени от самите тях други инструменти – цигулка, туба и пр. Музика, съзвучна както с бристълската традиция, така и със скандинавските течения в джаза (Нилс Петер Молвар, Арве Хенриксен, Буге Веселтофт).

За петгодишното си съществуване като група музикантите имат четири албума, като в последния от тях – "Garden City" (2014), съвсем осезаемо е и присъствието на друга легенда на бристълската сцена – Jim Barr (Portishead, Get The Blessing). И двамата са силно свързани с театралната музика, което е още една идеална предпоставка да ги съберем на обща сцена с нашата формация Fly We To The Moon, чийто дебютен албум за лейбъла BigBanda излезе в началото на годината, обясниха избора си за съпорт организаторите. И Пит, и Пол имат чудовищна концертна биография с другите си формации, но като Eyebrow ще свирят извън Великобритания за пръв път именно в рамките на Alarma Punk Jazz  и част от честванията на 80-ата годишнина на БНР. "Garden City" е издаден от американския независим лейбъл 90 & 9 Records, чийто главен селекционер е Деян Илиич от Eyot, която формация спря дъха на родните меломани с концерта си в Първо студио на БНР преди няколко дни.

През април "Аларма Пънк Джаз" организира още изяви на гръцкото рок-ен-рол дуо The Noise Fugures в София (клуб Mixtape 5) и Пловдив ("Петното на Роршах") на 28 и 29, Великденския фрийк-рок хепънинг в Чешкия център с участието на Doesn’t Frogs и италианците La Confraternita del Purgatorio (Чистилищното братство) на 11 април заедно с  организирания от Amek drone/ritual/industrial концерт Mytrip, Conjecture (GR) и Evitceles на 10 април.

А ето как описват музиката на Eyebrow световните медии:

"Удивително симфонични: идеалното място за тази музика би било в някоя катедрала, на върха на стръмна скала, или може би на някой астероид" (Bristol Post)

"Музика, която притегля публиката и я задържа смаяна" (All About Jazz)

Билети:
 
15 лв. в "Дюкян Меломан", Ticketplus и Eventim
20 лв. на входа на клуба преди концерта

http://www.eventim.bg/bg/bileti/alarma-punk-jazz-eyebrow-bristol-uk-sofia-club-mixtape-5-390314/event.html
http://www.ticketplus.bg/news.php?nid=331& TICKET PLUS SESSION = li4bcgru94csd9venhoi1nsac1

Повече информация:
https://www.facebook.com/alarmafest

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички