Спенс и Jazzmatazz канят на рап занималня


Спенс и Jazzmatazz канят на рап занималня

4218

Спенс и Jazzmatazz поставиха началото на съвсем нов проект, който няма аналог - рап занималня.

Всеки понеделник в столичния бар Jazzmatazz се събират хората, които изпитват удоволствие от борбата с думи. На тези извънкласни събрания млади таланти, доказали се емсита и начинаещи обменят опит и техника. Обсъждат се както елементарни познания като спазване на такт и ритъм, така и как човек да ползва богатия си речник, за да изпрати противника в ъгъла с остроумна рима и мощен "пънч". Рап занималнята е мястото, където емситата могат да се упражняват без напрежение –  като в зала за тренировки. Имената на момчетата, които взимат участие, не са познати на широката публика, но всеки, имал възможността да ги чуе във вихъра им, е свалял шапка до земята, обясняват запознати.
 
За публиката пък цялата вечер е истински театър  - забавни рими, метафори и "солени" определения, бликащи от кръгчето на сцената. Контрастът между различните стилове на рапиране и импровизациите на емситата са доста интересен спектакъл.

Рап занималнята се появява от чистото желание за развитие и популяризиране на хип-хоп  културата. Нейната цел е насърчаване на всички музикални оратори, предоставяйки им поле за изява и възможност за усъвършенстване всяка седмица.

Страхотен тласък дадоха сериите Freestyle Battle на Спенс, създадени преди три години, които се радват на огромна популярност. Благодарение на тях нивото на фрийстайл рапа се вдига и се организират все повече подобни рап битки в цялата страна. Като тяхно естествено продължение започват и сериозните сблъсъци - Rhyme BattlesBar Jazzmatazz. Те ще се провеждат всеки първи четвъртък от месеца, а наградният фонд ще бъде 150 лв.

Записванията стават на Фейсбук страницата на Jazzmatazz и всеки, който вярва, че може да борави нестандартно с красивата ни родна реч, е добре дошъл да премери сили с останалите римовезци, приканиха организаторите.

Бар Jazzmatazz отвори врати в края на 2012. Той се появи точно навреме на софийската сцена, за да приюти всички фенове на хип-хоп културата и фънка. Само за две години барът се превърна в любимо място на няколко хиляди хора и стана домакин на стотици емблематични партитаJazzmatazz порастна и през 2014 измести локацията си в подлез "Галерия" на НДК. Ново място -  ново начало. Заведението промени вътрешния си облик и не само. Започна серия от различни събития в разнообразни жанрове и публиката се разрастна. Сега Jazzmatazz работи през цялата седмица и всеки ден там се случва нещо различно.

Сред резидентите на бара са Top Stoppers, Wosh MC, FeeL, Лого5, STARTERAs, DJ DoLittle, а сред редовните гости - Рут Колева, Бобо, Прея, Явор Бахаров, Бойко Кръстанов, Луиза Григорова и други.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички