Презареждане с Fuel Fandango


Презареждане с Fuel Fandango

3911

They say we don't have time, in this real world
To do what we dream about, dreams full of hopes

Някакви си два часа преди Цветница  - най-масовият имен ден в България, Ванките и Жоровците ще ме извиняват – Sofia Live Club се оказва окичен с рози, паунови пера и прочее изящни аксесоари.

Малката ни групичка пристига малко след 23.00 ч. Заковаваме циферблата, тъй като едва сме поръчали и сцената грейва. Не толкова заради прожекторите: Nita и Ale излизат и сияят, зад барабаните Carlos Sosa се усмихва благо и положителните вибрации във въздуха рязко се покачват. Впрочем и други вибрации, защото басите са неблагосклонни към хорските пломби. Преживявали сме и по-страшни неща обаче.

Гостите започват с "Fighters" –  една от най-завладяващите им песни. Продължението е атмосферичната "City" и съм във възторг, само че докато сърцето ми рони сълзи от щастие, пред сцената все още е пустош. Тъкмо да подхвана дежурната тирада за пагубния ефект на клуба върху публиката, която понастоящем релаксира по лъскавите диванчета и старателно избягва пространството за танци, когато Нита призовава към действие.

Ефектът е незабавен. Всичко оживява.

Някои танцуват и дори си носят ветрило. Други куфеят от сърце. Трети се държат за ръце. Четвърти... абе започват да се случват неща, всякакви. Няма значение колко са хората, фитилът вече е догорял и започва да се разкрива истинският капацитет на Fuel Fandango. Нита - коронована с цветя, прекрасна и неуморима, вади глас от дъното на дробовете и душата си, танцува и в крайна сметка, както каза другарчето, "всеки е влюбен в нея". Няма как. Але се раздава не по-малко. Ставам разногледа от опитите да изпия с очи и двамата и добре, че поне няма нужда от усилия, за да попиваш звука.

Хората с тениски на Shiny Soul, поздравили се още на вратата, вилнеят пред подиума. Въпросът е защо са само двама. Трудно ми е да си обясня как така само част от онези, присъствали на миналогодишния (а може би и по-миналогодишния) лайв на Fuel Fandango, са отново на фронта. Концерт на испанското дуо е точно от този тип преживявания, които искаш да повтаряш – пак и пак, и пак... Изобщо - докато те държат краката. И да споделяш с приятели техните свежи текстове, красота и неудържима страст към музиката.

Дори ако случайно попаднеш на техни записи и прецениш, че това не е точно твоето "нещо", то очи в очи с Нита сърцето ти няма никакъв шанс за отпор. Никакъв. Високооктановата амалгама от латиноритми, денс бийтове и какво ли още не разчита на спойка от много, много любов – и това си личи на сцената, дори когато партито още не е започнало, а публиката и гостите не са се развихрили като хората.

Някои аранжименти са почти неразпознаваеми от студийните си подобия. И да, неизменно в полза на живото усещане. От "Monkey" до "No Sense". Вярно, нови песни, за съжаление, няма, което може би обяснява някои неща. И, поне за мен, третото гостуване на дуото не успява да достигне предишното. Но остава мисълта за следващия път. Когато и където да се случи.

Защото е невъзможно да се умориш.

Сетлист:

Fragile/Fighters
City
No Sense
TreceLunas
I Say No
Tell Me
Monkey
Intro
Talking
New Life
Read My Lips
Always Searching
Shiny Soul
Nature Снимки - в секцията "Галерия"

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички