Поли Паскова с престижна награда


Поли Паскова с престижна награда

3728

Наградата за развитие и съхранение на българския фолклор, традиции и дух бе връчена на фолклорната звезда Поли Паскова по време на годишната церемония на "Бизнес Лейди клуб" в хотел "Кемпински".

Призът ѝ бе даден от доц. д-р Венцислав Велев, началник на отдел "Регионални дейности" в Министерството на културата.

Певицата, която само за 6 месеца направи два мегаспектакъла за България пред препълнени зали в НДК и в "Арена Армеец", получи заслужено отличие за цялостното си  творчество.

Поли Паскова е известна с патриотизма си. Изпълнителката има 13 албума, изнесла е стотици концерти в България и в чужбина.

"Аз съм щастлив човек, защото талантът и дарбата, която ми е дал Бог, превърнах в свое хоби, а хобито си - в професия, която ме кара да се чувствам удовлетворена, че мога да служа на Род и Родина. Поставила съм си скромна, но същевремно голяма цел - да работя за осъзнаването на българите, да  разберем, че сме велик народ. Важно е да съхраним традициите и фолклора си, защото нашите народни песни са енергиен стълб на България към Вселената. Трябва да опазим корените си, за да пребъдем!", каза в своята реч певицата, която вдигна всички присъстващи на церемонията на голямо хоро заедно със своя партньор Христо Косашки.

Още от Уърлд/Латино


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички