Печенката и Крисия на една сцена с Фортисимо клас


Печенката и Крисия на една сцена с Фортисимо клас

4199

Концертите на "Фортисимо клас" продължават в страната.

След София, където гост беше Владимир АмповГрафа, проектът на Хари Ешкенази се отправя към Разград (14 април), Пловдив (15 април) и Русе (17 април).

Програмата се провежда за пета поредна година в часовете по музика на паралелки от 4-ти клас, по време на които професионални класически музиканти запознават децата с 9-те основни симфонични инструмента - цигулка, виолончело, контрабас и китара, флейта и кларинет (обой), валдхорна (фагот) и тромпет, барабани.

През тази учебна година Хари Ешкенази и екипът му посети 30 училища в  София, Пловдив, Русе, Разград и Благоевград и се срещна с над 2 800 деца. В Разград концертът ще се проведе в Драматичния театър, където на една сцена ще се качат музикантите от Разградската филхармония, дирижирани от Максим Ешкенази (на снимката до Печенката). Там специален гост ще бъде талантливата млада звезда – Крисия, а водещ ще е Виктор Николаев. "Много ни е важна срещата с децата, която се случва през цялата година и специално за тях правим тези концерти, за да видят и чуят класическата музика на живо. За много от тях това е първият класически концерт, а нашата цел е да не им е последният", споделя маестро Максим Ешкенази.

В Пловдив и Русе специален гост ще бъде Печенката. Под тепетата ще свирят музикантите от държавна опера "Пловдив", водещ ще е Ана Цолова, а Сашо Сано ще изяви като водещ в Русе. Двата концерта отново са под диригентската палка на Максим Ешкенази. "С тези концерти слагаме край на петата ни поредна година. Предстои концерт през май в Благоевград. Изключително сме доволни, че много училища сами започнаха да ни търсят, виждайки какво се случва с програмата и най-вече как реагират децата и техните родители. Горди сме, че променяме представата за класическата музика, но нищо от това нямаше да е възможно без подкрепата на фондация "Америка за България", разказва директорът на програмата Хари Ешкенази.

"Фортисимо клас" е дъщерна програма на семейство "Фортисимо", създадено от маестро Максим Ешкенази и фондация "Америка за България".

Семейството включва три програми - "Фортисимо фест" (националнен фестивал с концерти на открито), "Фортисимо клас" (образователна програма за деца от 4-ти клас) и "Фортисимо фамилия" (образователни концерти за цялото семейство).

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички