Лайънъл Ричи & The Commodores с трибют в Culture Beat Club


Лайънъл Ричи & The Commodores с трибют в Culture Beat Club

4005

Столичният Culture Beat Club ще бъде озвучен с музиката на една от най-великите фънк и соул банди на миналия век – The Commodores, от 22.00 ч. този четвъртък, 16 април.

Събитието е част от проекта на клуба в колаборация с парти лейбъла CODE, носещ кодовото название Studio 54, и представящ по нов и интригуващ начин както със специален бляскав интериор, така и с изпълнения на живо, магия и много изненади, дивите години на диско културата.

The Commodores е сформирана през 70-те години на миналия век, но изгрява на след като музикантите са избрани за подгряваща група на модната по това време формация Jackson 5.

Най-успешният период за групата е свързан с култовия Лайънъл Ричи. През 1968 той става певец и саксофонист на бандата, с която работи повече от десетилетие. С неговия нежен любовен глас и прочувствени текстове The Commodores са обречени на успех. Хитовете не закъсняват - "Easy", "Sail On", "Three Times А Lady" и "Nightshift" са само малка част от песните, които изстрелват бандата на върха на класациите и в сърцата на меломаните по цял свят. Групата е продала повече от 75 милиона албума в цял свят.

Лайънъл Ричи не си почива, а работи усилено по различни проекти като автор на музика за други изпълнители. От таланта му се раждат хитовe като любимото на всички парче на Кени Роджърс "Lady" например. Колаборацията му с прекрасната Даяна Рос от 1981 "Endless Love", създадена за кинохита със същото заглавие, се превръща в най-продавания сингъл за всички времена на звукозаписната компания Motown.

Селекционер на музиката в Culture Beat Club ще бъде добре познатият DJ Emo (a.k.a EK), резидент на събитията на CODE с афинитет към качествения саунд, перфектния микс и доброто настроение.

Вход свободен.

Culture Beat Club е на бул. "България" 1, сградата на НДК.

Допълнителна информация за събитието във facebook: http://goo.gl/VWzO2v

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички