Кой спечели ДВОЕН пропуск за първия концерт на Eyebrow у нас


Кой спечели ДВОЕН пропуск за първия концерт на Eyebrow у нас

3441

Поредното издание на любимата ви рубрика "Спечели с MySound.bg" завърши.

Предложението и този път бе от нашите приятели "Аларма Пънк Джаз", в афиша на чието 13-то издание ще свири и супергрупата Eyebrow. Концертът на Пит Джъдж (на снимката) и Пол Уайгинс е в малката зала на столичния клуб Mixtape 5 от 21.00 ч. на 17 април.

Двама от вас получиха уникалния шанс да спечелят ДВОЕН пропуск за събитието. Имената на късметлиите бяха изтеглени на принципа на томболата сред всички, дали правилен и навременен отговор на въпроса:

В каталога на кой лейбъл се появи актуалният албум на Eyebrow "Garden City"?

Вярно е: 90 & 9 Records.

Честито на Кристиян Христов и Наташа Димитрова.

Eyebrow е супергрупа от двама – Пит Джъдж (Pete Judge), тромпетист на носителите на BBC Jazz Awards, световната ню джаз сензация Get The Blessing, и Пол Уайгинс (Paul Wigens), дългогодишен барабанист на Blurt, свирил още с Natacha Atlas, Damo Suzuki и Gary Lucas. И двамата са еднакво впечатляващи както в органичното боравене с инструментите, така и в умелото им комбиниране на живо с различни електронни атмосфери и семпли на изсвирени от самите тях други инструменти – цигулка, туба и пр. Музика, съзвучна както с бристълската традиция, така и със скандинавските течения в джаза (Нилс Петер Молвар, Арве Хенриксен, Буге Веселтофт).

Двамата музиканти се запознават съвсем естествено в Бристъл, където, както става в не особено големите градове, всеки в един момент се озовава в групата на другия. Ето какво разказват обаче за резултата от тази среща, чието най-внушително измерение са именно концертите им на живо… Пол и Пит по телефона специално за MySound.bg.

Пол Уайгинс: "Eдно от прекрасните неща на тази група е, че наистина можем да реагираме на различни ситуации и пространства. Имаме композирани основни теми, но оставяме и достатъчно място за импровизация. Понякога, когато свирим в църква, гледаме да свирим по-приглушено, но тогава пространството реагира със своята акустика и може да се получи нещо много внушително. Така се получи на един наш концерт в "Юниън Чапъл" в Лондон – бяхме решили да свирим тихо, но звукът на мястото ни даде нещо друго и се получи нещо огромно. Тези малки различия между ситуациите и местата на различните ни концерти провокират и нашия интерес към търсенето на звука".

Пит Джъдж: "Опитваме се да запазим звученето си минималистично, но в същото време отворено към множеството нюанси, които създават доколкото ни е възможно представата за цял оркестър. Хората понякога се изненадват като виждат само двама души на сцената – с тромпет, сет барабани и кутия с педали и ефекти. Но ние винаги работим много усърдно, за да запазим именно това разнообразие на звука ни, което иначе е лесно да бъде постигнато в студио".

"Удивително симфонични: идеалното място за тази музика би било в някоя катедрала, на върха на стръмна скала, или може би на някой астероид", написа Bristol Post за Eyebrow. Тандемът ще представи по-важните композиции от албумите си дотук, както и пиеси от своя последен диск "Garden City".

Българският проект Fly We To The Moon, чийто дебютен албум за лейбъла BigBanda излезе в началото на годината, ще подкрепи гостите.

Събитието е 18+.

"Спечели с MySound.bg" ще продължи скоро.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички