Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Кой спечели ДВОЕН пропуск за първия концерт на Eyebrow у нас


Кой спечели ДВОЕН пропуск за първия концерт на Eyebrow у нас

3442

Поредното издание на любимата ви рубрика "Спечели с MySound.bg" завърши.

Предложението и този път бе от нашите приятели "Аларма Пънк Джаз", в афиша на чието 13-то издание ще свири и супергрупата Eyebrow. Концертът на Пит Джъдж (на снимката) и Пол Уайгинс е в малката зала на столичния клуб Mixtape 5 от 21.00 ч. на 17 април.

Двама от вас получиха уникалния шанс да спечелят ДВОЕН пропуск за събитието. Имената на късметлиите бяха изтеглени на принципа на томболата сред всички, дали правилен и навременен отговор на въпроса:

В каталога на кой лейбъл се появи актуалният албум на Eyebrow "Garden City"?

Вярно е: 90 & 9 Records.

Честито на Кристиян Христов и Наташа Димитрова.

Eyebrow е супергрупа от двама – Пит Джъдж (Pete Judge), тромпетист на носителите на BBC Jazz Awards, световната ню джаз сензация Get The Blessing, и Пол Уайгинс (Paul Wigens), дългогодишен барабанист на Blurt, свирил още с Natacha Atlas, Damo Suzuki и Gary Lucas. И двамата са еднакво впечатляващи както в органичното боравене с инструментите, така и в умелото им комбиниране на живо с различни електронни атмосфери и семпли на изсвирени от самите тях други инструменти – цигулка, туба и пр. Музика, съзвучна както с бристълската традиция, така и със скандинавските течения в джаза (Нилс Петер Молвар, Арве Хенриксен, Буге Веселтофт).

Двамата музиканти се запознават съвсем естествено в Бристъл, където, както става в не особено големите градове, всеки в един момент се озовава в групата на другия. Ето какво разказват обаче за резултата от тази среща, чието най-внушително измерение са именно концертите им на живо… Пол и Пит по телефона специално за MySound.bg.

Пол Уайгинс: "Eдно от прекрасните неща на тази група е, че наистина можем да реагираме на различни ситуации и пространства. Имаме композирани основни теми, но оставяме и достатъчно място за импровизация. Понякога, когато свирим в църква, гледаме да свирим по-приглушено, но тогава пространството реагира със своята акустика и може да се получи нещо много внушително. Така се получи на един наш концерт в "Юниън Чапъл" в Лондон – бяхме решили да свирим тихо, но звукът на мястото ни даде нещо друго и се получи нещо огромно. Тези малки различия между ситуациите и местата на различните ни концерти провокират и нашия интерес към търсенето на звука".

Пит Джъдж: "Опитваме се да запазим звученето си минималистично, но в същото време отворено към множеството нюанси, които създават доколкото ни е възможно представата за цял оркестър. Хората понякога се изненадват като виждат само двама души на сцената – с тромпет, сет барабани и кутия с педали и ефекти. Но ние винаги работим много усърдно, за да запазим именно това разнообразие на звука ни, което иначе е лесно да бъде постигнато в студио".

"Удивително симфонични: идеалното място за тази музика би било в някоя катедрала, на върха на стръмна скала, или може би на някой астероид", написа Bristol Post за Eyebrow. Тандемът ще представи по-важните композиции от албумите си дотук, както и пиеси от своя последен диск "Garden City".

Българският проект Fly We To The Moon, чийто дебютен албум за лейбъла BigBanda излезе в началото на годината, ще подкрепи гостите.

Събитието е 18+.

"Спечели с MySound.bg" ще продължи скоро.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички