Празнуват 35 години от първия албум на Iron Maiden с концерт


Празнуват 35 години от първия албум на Iron Maiden с концерт

3876

Деветата част от популярната поредица New Wave Of British Heavy Metal е посветена на 35 години от издаването на първия албум на Iron Maiden, а специален гост е акустичният китарист Thomas Zwijsen (Nylon Maiden).

Концертът ще се състои в столичния клуб "Три уши" на 18 април.
 
На 14 април 1980, преди 35години, излиза дебютният албум на британската хеви метъл група Iron Maiden – "Iron Maiden". Тавата е издадена от EMI във Великобритания и от Harvest/CapitolRecords в САЩ. Групата и особено Стив Харис са недоволни от суровото, почти пънк звучене, но албумът се харесва на феновете и превръща бандата във водеща на направлението NWOBHM.

В клуб "Три уши" ще бъде пуснат на запис целия дебютен албум. Следва концерт на холандския китарен виртуоз Томас Цуайсен, който ще представи акустични версии на песни на Iron Maiden, а и парчета на Alice Cooper, UFO, KISS, The Who, Judas Priest и Deep Purple. Вечерта ще завърши с хитове от останалите албуми на Iron Maiden. Томас е много популярен в YouTube. Над 22000 души са записани за видеоканала му, а клиповете му са показвани около 5 милиона пъти. Досега китаристът е имал три изяви в България.

https://www.youtube.com/watch?v=B7rlgXrZfIM

Цената на билетите е 20 лв. Те се продават ексклузивно в системата на Eventim. Вратите на клуба ще бъдат отворени в 20.00 ч.

Концертът е организиран от ICreative Events и е девета част от поредицата N.W.O.B.H.M. Night, събития, посветени на Новата вълна на британския хеви метъл – течение в европейската музика между 1979 и 1983. Събитието във Фейсбук:
www.facebook.com/events/403832459767735

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички