Urban Groovy Factory с музиканти от 6 държави в Терминал 1


Urban Groovy Factory с музиканти от 6 държави в Терминал 1

3857

Столичният клуб "Терминал 1" ще бъде домакин на интернационален и разнообразен музикален маратон този четвъртък, 23 април.

В афиша са цели четири групи, две от които български – Bobo & The Gang и Da-Yo. Чуждестранните представители са чаровната Acantha Lang (UK) и международния състав Blossom. Стиловото преплитане е поредното предизвикателство към местната публика, поканена да се наслади на блус, ар-ен-би, хип-хоп, джаз, модерен поп.

Blossom е проект, дал своето начало от холандската музикална консерватория Prince Clause. Всички артисти в него са възпитаници на грьонингенската школа. Бандата се състои от датския басист и композитор Kasper Lang Eriksen, вокалистката от руски произход Alina Engibaryan, френския китарист Cyril Bernhard, холандския кийбордист Sander Thijsen и Стефан Цеков – барабанист от София, България. Групата залага на стилов микс между модерен поп, рок и ар-ен-би, стъпили здраво върху основата на джаз звученето. Парчетата, които изпълняват, са авторски. Това ще е първо гостуване на формацията на българска сцена.  

Acantha Lang е очарователна и завладяваща певица от Ню Орлийнс. Кариерата ѝ в момента се развива с пълна сила в Лондон, Великобритания. Нейните вокални умения и завладяващата връзка с блус и соул музиката са признати от артисти като Боно, Мадона, Джъстин Тимбърлейк и други световноизвестин звезди. Едни от най-големите вдъхновители за Аканта са Tina Turner, Led Zeppelin, Nina Simone, Jimi Hendrix и Mick Jagger. В София ще имаме удоволствието да чуем нежните авторски парчета на певицата за първи път този четвъртък.

Новосъздаденият проект Da-Yo слива умовете на добре познатите лица от софииската джаз и хип-хоп сцена: Божидар Василев-Trombobby, Васил Вутев-Soulization, Михаил Филипов, Евден Димитров и DJ Rawland. Бандата представя нахални хип-хоп бийтове в комбинация с тромбон, сурови семпли, масивни бас линии и безкрайни атмосфери, всичко под дисциплината на ипровизационната музика.

Bobo & The Gang е софийско-пловдивска хип-хоп формация с инструменталисти на живо, която набира все по-голяма популярност в сценичния живот у нас. Членовете на групата са Борислав ДимитровБобо (вокали), Росен Ватев (барабани), Ярослав Хмелевский (беквокали), Ивайло Стайков (кийборд), Борис Спасов (семпли), Ангел Дюлгеров (китара), Стойко Милев (бас). Групата е добре позната и приета от публиката на "Терминал 1".

Четирите групи ще изпълнят общо четири концертни сета по между 30-60 минути всеки от тях, като съдържанието им е основно от авторска музика. Преди, в паузите, както и след живите изпълнения музиката ще бъде селектирана от екип на клуба.

Броят на билетите е ограничен, препоръчва се предварителното им закупуване. Цената им е 8 лв. и могат да бъдат намерени в мрежата на Eventim.bg. Каси: "Пикадили", "Германос", "Офис 1", "На тъмно", Usit Сolours, "Технополис", "Техномаркет", OMV, Билетен Център НДК, "Арена Армеец", "Строежа", както и онлайн през сайта на компанията.

Събитието във Фейсбук:
https://www.facebook.com/events/427219644121214/

Bobo & The Gang - "Името ти" [Official StudioLive Video]:
https://www.youtube.com/watch?v=4H5lLgecn0A

Da-Yo @ Rezervni Kosmonavti vol.II 16.01.2015:
https://www.youtube.com/watch?v=A6tfF2cxaSE

Blossom - "On Indiegogo":
https://www.youtube.com/watch?v=vRnz4S-ctBw

Acantha Lang - "Wish You Were Here" (Pink Floyd Cover) - Ont Sofa Sensible Music Sessions:
https://www.youtube.com/watch?v=JN_88g3WZS0

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички