Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Urban Groovy Factory с музиканти от 6 държави в Терминал 1


Urban Groovy Factory с музиканти от 6 държави в Терминал 1

3874

Столичният клуб "Терминал 1" ще бъде домакин на интернационален и разнообразен музикален маратон този четвъртък, 23 април.

В афиша са цели четири групи, две от които български – Bobo & The Gang и Da-Yo. Чуждестранните представители са чаровната Acantha Lang (UK) и международния състав Blossom. Стиловото преплитане е поредното предизвикателство към местната публика, поканена да се наслади на блус, ар-ен-би, хип-хоп, джаз, модерен поп.

Blossom е проект, дал своето начало от холандската музикална консерватория Prince Clause. Всички артисти в него са възпитаници на грьонингенската школа. Бандата се състои от датския басист и композитор Kasper Lang Eriksen, вокалистката от руски произход Alina Engibaryan, френския китарист Cyril Bernhard, холандския кийбордист Sander Thijsen и Стефан Цеков – барабанист от София, България. Групата залага на стилов микс между модерен поп, рок и ар-ен-би, стъпили здраво върху основата на джаз звученето. Парчетата, които изпълняват, са авторски. Това ще е първо гостуване на формацията на българска сцена.  

Acantha Lang е очарователна и завладяваща певица от Ню Орлийнс. Кариерата ѝ в момента се развива с пълна сила в Лондон, Великобритания. Нейните вокални умения и завладяващата връзка с блус и соул музиката са признати от артисти като Боно, Мадона, Джъстин Тимбърлейк и други световноизвестин звезди. Едни от най-големите вдъхновители за Аканта са Tina Turner, Led Zeppelin, Nina Simone, Jimi Hendrix и Mick Jagger. В София ще имаме удоволствието да чуем нежните авторски парчета на певицата за първи път този четвъртък.

Новосъздаденият проект Da-Yo слива умовете на добре познатите лица от софииската джаз и хип-хоп сцена: Божидар Василев-Trombobby, Васил Вутев-Soulization, Михаил Филипов, Евден Димитров и DJ Rawland. Бандата представя нахални хип-хоп бийтове в комбинация с тромбон, сурови семпли, масивни бас линии и безкрайни атмосфери, всичко под дисциплината на ипровизационната музика.

Bobo & The Gang е софийско-пловдивска хип-хоп формация с инструменталисти на живо, която набира все по-голяма популярност в сценичния живот у нас. Членовете на групата са Борислав ДимитровБобо (вокали), Росен Ватев (барабани), Ярослав Хмелевский (беквокали), Ивайло Стайков (кийборд), Борис Спасов (семпли), Ангел Дюлгеров (китара), Стойко Милев (бас). Групата е добре позната и приета от публиката на "Терминал 1".

Четирите групи ще изпълнят общо четири концертни сета по между 30-60 минути всеки от тях, като съдържанието им е основно от авторска музика. Преди, в паузите, както и след живите изпълнения музиката ще бъде селектирана от екип на клуба.

Броят на билетите е ограничен, препоръчва се предварителното им закупуване. Цената им е 8 лв. и могат да бъдат намерени в мрежата на Eventim.bg. Каси: "Пикадили", "Германос", "Офис 1", "На тъмно", Usit Сolours, "Технополис", "Техномаркет", OMV, Билетен Център НДК, "Арена Армеец", "Строежа", както и онлайн през сайта на компанията.

Събитието във Фейсбук:
https://www.facebook.com/events/427219644121214/

Bobo & The Gang - "Името ти" [Official StudioLive Video]:
https://www.youtube.com/watch?v=4H5lLgecn0A

Da-Yo @ Rezervni Kosmonavti vol.II 16.01.2015:
https://www.youtube.com/watch?v=A6tfF2cxaSE

Blossom - "On Indiegogo":
https://www.youtube.com/watch?v=vRnz4S-ctBw

Acantha Lang - "Wish You Were Here" (Pink Floyd Cover) - Ont Sofa Sensible Music Sessions:
https://www.youtube.com/watch?v=JN_88g3WZS0

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички