Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

The Noise Figures започват българско турне от Аларма Пънк Джаз


The Noise Figures започват българско турне от Аларма Пънк Джаз

4106

С концерт в B-Side на столичния клуб Mixtape 5 от 21.00 ч. на 28 април започва клубното турне на The Noise Figures у нас.

Още едно дуо в афиша на радиофестивала Alarma Punk Jazz, което звучи като далеч по-многочислена формация. Пак южняшко, но този път не от Бристол, а от Атина. И не ембиънт-джаз, а дърти рок-ен-рол. Цялата българска отсечка от турнето на гърците е по инициатива на Флориан Демирев и Shangri Live, като в отделните концерти са замесени някои от най важните агенти в съответните жанрове и градове – Common Future, Go Citizen!, Blood Becomes WaterThreechords Record Storе... и, разбира се, Alarma Punk Jazz.

Рок-ен-ролът в Гърция е естествено състояние на шоубизнеса там. А през последните 6 месеца в изоставащата аграрна България имахме честта да се радваме и тресем на концертите на групи като Voodoo Healers, Alien Mustangs и Bazooka… Традицията продължава с The Noise Figures, чието турне ще продължи на българска територия до 1 май.

В проекта са Стамос Бампарис (китари, вокали) и Джордж Никас (вокали, барабани) – двама, хванали Дявола за опашката и създаващи музика като за петима. Масиран саунд – от гаражен до кристален, запомнящи се рифове и мелодии (без да се изпада в комерс), влияния от много съвременни поджанрове на дяволската музика, отвяващи текстове, собствен почерк. Влиянията в музиката им са многобройни – от психеделик рок до гаражен рок-ен-рол и от пост-пънк до някои по-тежки жанрове, гарнирани с експресивни мелодични вокали. Двамата са имали и инди рок банда преди, свирили са и в деветдесетарски гръндж формации и прочее, докато през 2013 налагат своя собствен стил, който може да бъде наречен просто стил на The Noise Figures без повече обяснения... А две години след дебюта си с едноименната плоча "The Noise Figures" (2013), бандата тръгва на турне да представи и новия си албум "Aphelion" (2015) (обложката на снимката), който излиза в каталога на лейбъла Inner Ear Records два дни преди самото турне.

А за да има "колкото повече – толкова повече" рок-ен-дрол на 28 април в Mixtape 5, за пред- и афтърпартито ще се погрижат култовите Longevilo (Go Citizen!) и Blood Becomes Water. Ще има и специален щанд с мърч от Threechords Record Store, една от най-сериозните ни връзки с гръцката рок-ен-рол сцена на софийска територия. Билети за концерта в София от 10 лв. - в "Дюкян Меломан" и в чрез мрежите на Ticketplus и Eventim.

А на следващия ден турнето бандата се отправя към следващите три дестинации у нас:

29 април, 21.00 ч. – Пловдив, клуб "Петното на Роршах", с организатори сдружение Common Future & Alarma Punk Jazz и афтърпарти със селекция от Nick Bone, Alarma и музикантите от групата

30 април, 21.00 ч. – Варна, клуб Vintage 33, с организатор Shangri Live (+ бонус Tribute To Arctic Monkeys от Atomic Actors)

1 май, 21.00 ч. – Велико Търново, клуб Melon, с организатор Shangri Live (+ бонус Tribute To Arctic Monkeys от Atomic Actors)

Билети за концерта в София се продават и предварително в системите на Eventim и Ticketplus и на място в "Дюкян Меломан":

http://www.eventim.bg/bg/bileti/the-noise-figures-sofia-club-mixtape-5-394658/event.html

http://www.ticketplus.bg/news.php?nid=336&ТICKETPLUSSESSION=h3pn5b9uguhqj2o8in2gts8mg4

Повече информация - на:

https://www.facebook.com/thenoisefigures

https://www.facebook.com/alarmafest

http://gocitizen.net

https://www.facebook.com/pages/Common-Future/685024178271234

https://www.facebook.com/bloodbecomeswater

http://binar.bg/player/punk-jazz

YouTube:

https://www.youtube.com/watch?v=jUhZ4xuxTwU

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички