IV-ият Международен детски фолклорен фестивал започва днес


IV-ият Международен детски фолклорен фестивал започва днес

3570

От четвъртък до неделя включително, на 4 сцени в различни точки на столицата ще се разгърне цветната танцова магия на IV-то издание на Международния детски фолклорен фестивал "София" 2015.

Официалното откриване на 23 април, четвъртък, ще бъде дадено по традиция от кмета на община "Младост" д-р Цвета Авджиева. В първата вечер ще присъства като специален гост и кметът на Бистрица – г-н Николай Гюров, чието съдействие за фестивала се разширява всяка година. Останалите важни гости ще бъдат представители на столичен район "Искър" и спонсорите г-н Ерден Билгинер, член на борда на директорите на "Гаранти-Коза България" ЕАД, посланика на Албания в България г-н Киряко Курета, консулът на Босна и Херцеговина г-н Кемал Хасечич, съветника към същото консулство г-жа Ясна Шафхаузер и представител на посолството на Република Сърбия у нас. Към тях ще се присъедини и представител на "Български пощи", които тази година ще връчат на три от танцуващите ансамбли специално изработена за събитието марка от две части. В едната си част тя ще изобразява логото на Международния детски фолклорен фестивал – "София". Началото на първата фестивална вечер ще на откритата сцена срещу сградата в община "Младост" в 18.00 ч.

На 24 април, петък, голямото танцуване ще започне също в 18.00 ч., но този път на площада в село Бусманци край София. В същия ден чуждестранните групи ще бъдат посрещнати от кмета на район "Искър" г-н Ивайло Цеков, а по-късно и от кмета на Бусманци – г-н Стефан Станоев. Изключително наситен ще е съботният ден, 25 април. Два концерта и пикник са акцентите в програмата. Първата изява ще е от 10.00 до 11.00 ч. на лятната естрада в Борисовата градина. След това децата са поканени любезно от кмета на Бистрица на следобеден пикник в планинското селище. Завършекът ще е с втория концерт – в залата на читалище "Цар Борис I -1909" в Бистрица.

Още по-пъстър ще е неделният ден, 26 април. Той ще започне сутринта с неделна литургия за участниците в храм-паметник "Свети Александър Невски". От 12.30 ч. всички те, облечени в костюми, характеризиращи районите, от които идват, ще тръгнат на дефиле по централните софийски улици, предвождани от Представителен духов оркестър на Сухопътните войски. Децата ще дефилират от пилоните на НДК, през "Витошка", улиците "Солунска", "Дякон Игнатий" и булевард "Цар Освободител", за да стигнат до Борисовата градина, където танците ще продължат на лятната естрада от 14 до 16.00 ч.

Всички изяви на фестивала са абсолютно безплатни.

Събитието се организира с подкрепата на "Гаранти Коза България".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички