Български таланти превземат Турция


Български таланти превземат Турция

3689

Петзвезденият  фестивал "Арт Мастърс" ще събере талантливи танцьори от България и партньорските ѝ държави за четвърти път в Турция, като тази година домакин ще бъде живописният курорт Алания.

Събитието ще представи нашата култура, фолклор, музика и танци от 26 април до 1 май. Организатор е сдружение "Арт фестивалс", а в проявата традиционно участват няколкостотин български танцьори от различни градове на страната. Облечени в народни носии, те развяват българския флаг в центъра на големите  курорти, които по това време на годината вече са пълни с туристи от цял свят. За участие в предстоящото издание на фестивала са поканени и групи от чужбина. Топлото пролетно слънце в гостоприемна Турция, прохладното море и луксозните условия в турските курорти правят изживяването незабравимо за всеки, който веднъж е взел участие в него.

Организаторите са се постарали да осигурят уникални забавления за участниците, които ще могат да се радват на топлите плажове, да се разходят с яхта в морето, да се гмуркат под вода, както и да разгледат историческите забележителности в близост до петзведния курорт.

Фестивалната програма предвижда дефиле и концерт в центъра на Алания, голям концерт в туристическия комплекс, уъркшоп, по време на който всеки от участниците ще научи останалите на танци и хора̀ от своя репертоар. Ще има и семинар по танци, в който лектор ще бъде популярен турски хореограф, участвал в най-големите световни шоу програми. За представянето си всеки от участниците ще получи отличие.

Амбицията на организаторите е четвъртото поред издание на "Арт мастърс" да бъде най-мащабното досега, а програмата обещава да бъде атрактивна и наситена със събития и емоции. Както MySound.bg нееднократно писа, фестивалът популяризира българската култура зад граница и дава възможности за културен обмен между танцьори от различни български формации и техни колеги от чужбина, създава приятелства и партньорства между хората, обединени от любовта си към танца и към изкуството, а и възможност за изява на талантливи изпълнители на професионална сцена пред публика от цял свят в големите турски курорти.

"Емоцията по време на фестивала е уникална и който веднъж е дошъл тук, се връща отново", уверяват участници в събитието. Именно заради това голямото семейство на "Арт Мастърс" нараства всяка година с нови и нови приятели от цяла България, а вече и от чужбина.

Видеоклип за фестивала:

https://www.youtube.com/watch?v=PPoqwGUBVIU

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички