Над 20 изпълнители в благотворителния концерт за Иво


Над 20 изпълнители в благотворителния концерт за Иво

3550

Над двайсет изпълнители ще се качат на една сцена, за да съберат средства за 13-годишния Иво.

Събитието в подкрепа на момчето, което страда от тежкото заболяване Неврофиброматоза, тип 2, и всекидневно се бори с безброй тумори, ще се състои в столичния клуб Студио 5 от 19.00 ч. на 28 април.

Инициатор и организатор е младата певица Александра Александрова, която направи всичко възможно да събере на обща сцена Теди Кацарова, Преслава Пейчева, Прея, Анна Янова-Катур и Джаред Катур с бенд (Елена Сиракова, Катя Кръстева и Пиеро Епифания), дуета Милчо Соколов и Кирил Веселинов, Юлиян Асенов, Момчил Степанов, Scar, Алекс Нушев и други. Самата тя също ще участва. Входът е 5 лева. Ще има дарителски кутии за желащите да помогнат с допълнителни средства.

Роденият в Радомир Иво има много мечти като всяко дете. Миналата година нищо неподозиращите родители разбират, че детето им страда от генетично заболяване, което причинява множество тумори в централната му нервна система. 13-годишното момче преживява няколко операции в България и в Германия на стойност над 200 хиляди лева. Първият тумор в главния мозък е бил с размер шест на осем сантиметра. В момента Иво е подложен на скъпоструващо лечение с Авастин-400. В България детето е първият пациент, на когото е необходимо това лекарство, което се влива на три седмици, а всяка доза струва около 1 800 евро. Освен това семейството има нужда от 5 500 евро за пореден контролен преглед в Германия в началото на юни. Борбата за здравето на детето ще продължи дълги години, но то има шанс да бъде пълноценен човек, подчертават организаторите.
 
"Ивчо е от моя роден град Радомир и се чувствам още по-съпричастна. Непрестанно следя какво се случва с него. Сестра му Франческа е много активна и постоянно инициира разпродажби в различни населени места. Ежедневието на цялото семейство е отдадено на каузата "живот за Иво". Този концерт е моят опит за помощ. Искам семейството да почувства, че не е само в борбата си. Всички трябва да помагаме и да бъдем добри. Щастлива съм, че изпълнителите безкористно приемат да се включат в каузата и показват колко добри хора са. Иво мечтае да стане неврохирург, да напише книга за живота си и да стане състезател по мотокрос. Да му дадем този шанс!", приканва Александра.

Дарителска банкова сметка:

POSTBANK, BG47BPPBI79404078032501
Иво Ивов Христов

Изявата се осъществява с подкрепата на Orsay, Avart Creative Lab, Du Moulin, Emil YordanovPhotography и Studio 5.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички