Дискусия за финансиране на културни събития


Дискусия за финансиране на културни събития

4187

На 30 април от 11.00 ч. в рамките на тазгодишния "Европейски музикален фестивал" ще се състои кръгла маса на тема "Европейски стандарти и модели за финансиране на фестивалите – Градски разговори".

Събитието, организирано в партньорство с Българската фестивална асоциация, "Европейския музикален фестивал", Националния дворец на културата, Гьоте-институт София и Столичната община, ще се проведе в зала №8 на НДК.  

В дискусията ще бъдат обсъдени темите за сегашното състояние на българските фестивали и начините на тяхното финансиране.  Една от основните цели на кръглата маса е да бъде създадена "Бяла книга" с предложения за реформи за усъвършенстване на механизма за финансирането на фестивали и културни събития. Специално внимание ще бъде отделено на норвежката система Node System за финансиране на фестивали като модел за успешна политика в тази област. Как се формират културни политики и какъв е опитът на Германия в културната сфера, ще представи специалният гост на събитието Александер Опиц - председател на асоциацията за свободен театър в Германия (на снимката).

Участие в обсъждането ще вземат още Васил Димитров - председател на Управителния съвет на БФА и директор на "Кантус Фирмус", Мирослав Боршош – изпълнителен директор на НДК, Малина Едрева, председател на постоянната комисия по образование, култура, наука и културно многообразие към СОС, Енцио Ветцел – директор на Гьоте-институт София, Н. Пр. Гюру Катарина Х. Викьор – посланик на Кралство Норвегия в България, Боил Банов – заместник-министър на културата, Цанко Василев – директор на Международния фестивал за късометражно кино "В двореца" - член на Управителния съвет на БФА.

"Европейският музикален фестивал" е част от календара на културните събития на Столичната община и се организира от агенция "Кантус Фирмус" със съдействието на Столичната община и на Министерството на културата на Р. България.

Официална банка на фестивала е "УниКредит Булбанк".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички