The Noise Figures в София: мощно рок послание от ъндърграунда


The Noise Figures в София: мощно рок послание от ъндърграунда

3463

Крайно време е да започне да се случва, каквото се случва.

След като рок музиката претърпя всякакви гримиране, фризиране, дигитално обработване и изпипване, всичко това на телевизора вече няма никакво значение. Идва ред на логичното. Тази музика започва да регенерира, да се самосъживява и да се изправя от пепелта на прожекторите, захранвана от корените си – чисти, силни и несъмнено ъндърграунд.

Супер е, че повече концерти като този на The Noise Figures са в София, защото те са малка част от революцията, която става в сянка и за която никой не подозира. Докато мнозинството не гледа, рокът се завръща у дома си подобаващо. Станахме свидетели на това на 28 април, когато гърците The Noise Figures определено напоиха обилно българската ъндърграунд почва.

Бандата от двама души от началото до края заби много мощно и вдигна шум като за шестима. Барабаните и китарата изпълниха Mixtape 5 до пръсване, а парчета като "Out Оf Your Mind" и "Black Dog" звучаха като демоничното дело на банда, която определено знае какво прави на сцената, наясно е и защо го прави. Първичният и неподправен нойз/гараж беше на моменти протяжен и монотонен като електрическо заклинание, а в други моменти - много мелодичен, но без да губи височина.

По-късно с "We Look Better In The Sun" и "Rollin'" атиняните заковаха на пода в Mixtape 5 есенцията на тази музика в единствения ѝ чист вариант – суров, ритмичен и несекващ звук. "Celebration Time" пък беше подарък за българските фенове, защото групата досега не я беше изпълнявала на живо.

Най-хубавото е, че Стамос Бампарис (китари, вокали) и Джордж Никас (вокали, барабани) продължават турнето си у нас в Пловдив, Варна и Велико Търново, тоест - ще разнесат доста мощно послание от своята си вселена навсякъде, където отидат.

Снимка: Марчела Иванова

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички