Злите трашъри от Skeletonwich с концерт в София


Злите трашъри от Skeletonwich с концерт в София

3866

Хубаво е да виждаш тенденцията как концертният живот в България лека-полека започва да придобива адекватен на съвремието облик, констатираха от Live And Loud, организиращи изявата на Skeletonwich (http://skeletonwitch.com/), изключително актуална в световен мащаб група, у нас.

Американските хеви/траш метъл бандити ще ударят в столичния бар Zar на 7 май. Вокалист на групата до края на турнето ѝ е Andy Horn (Battlemaster, Cannibal Copse). Родните състави Corpostasis и Savage Revage ще окажат съпорт на гостите.

Дискографията на Skeletonwich наброява пет международнопризнати албума, като последният - "Serpents Unleashed", е издаден от Prоsthetic Records в края на 2013. През дванайсетгодишната си кариера групата влиза два пъти в американската класация Billboard 200, слагана е на кориците на списания като Decibel и Terrorizer, взима участие на утвърдени фестивали като Wacken, Summer Breeze, Graspop, Tuska, Bloodstock и други, за да засили нарастващата истерия около името си в Европа, като не спира да кръстосва и Щатите многократно с дълги турнета.

"Serpents Unleashed" е записан с един от спецовете в областта  - Kurt Ballou (Converge, High On Fire, Isis), а обложката е дело на John Baizley, който се е погрижил за визиите на албуми на Baroness, Kylesa, Kvelertak и други. Бандата звучи много по-професионално в последния си диск, вкарвайки нови елементи като скандинавски дуум и окултен суинг в парчетата "Unending, Everliving" и "This Evil Embrace", но без да прави компромис със злокобното си, мразовито и пълно с омраза звучене. Worship the ‘Witch!

Savage Revage е метъл група, основана в София през 2009. Има няколко демозаписа, издадени на диск, като последният е от 2012. В началото на 2013 музикантите записват и издават EP с пет песни и един кратък инструментал. Същото лято осъществяват и първото си турне в няколко български града. В края на 2013 записват EP с Enslavement, съдържащо по 3 песни на група, а през лятото на 2014 правят общо турне с Enslavement и Anti Future, което включва и една дата в Букурещ, Румъния. Формацията участва във всевъзможни фестивали в и извън София през 2010, печели съревнованието за най-добра училищна група, през 2012 - и конкурса в Берковица Berkstock 2012. Музикантите са се изявявали с  D2, Ъпсурт, Бичето, The Pomorians, Vendetta, Rejection, Last Hope и др.

Corpostasis е създадена от дон Коце (G.A.D.), Павката (Gore) и Мечката (TVAR) в София през 2002. Стилът ѝ е олдскуул дет метъл, a музиката -  предимно авторска. Започват с концертната си дейност активно през 2003 в София и цялата страна. През 2007 музикантите записват първия си албум - "35 Minutes Of Skull Smash Terror Metal". През 2008 подгряват британските траш легенди Onslaught в София. По-късно същата година е и първият им лайф зад граница – в Констанца, Румъния. През 2009 оригиналният барабанист Мечката (TVAR) е заменен от Божо (GUT). С него е записан вторият диск "Dirty Exterminating Arrogant Turbo Holocaust [D.E.A.T.H.]", който излиза на 11 февруари 2011. Малко по-късно GUT е заменен от Благо (GHOUL). През декември 2011 Coprostasis свирят с ветераните Aghatocles в Букурещ. На събитието GHOUL сe изявява с общо три групи: Coprostasis, Mizerere и Проказа. През лятото на 2012 бандата е подгряваща на концерт в София на една от любимите си групи – Malevolent Creation. През следващата година има общи изяви с имена като Exhumed и Master в София, организирани от самите момчета. През октомври 2013 правят минитурне в Англия заедно с немската група Kadaverficker и французите Pulmunary Fibrosis. Обиколката включва концерти в Лондон, Лийдс и Нюкасъл. В края на 2013 Coprostasis пускат безплатно в ограничен тираж от 100 бройки диска "Live Coprostyle", официален лайв проект с 15 песни, записани на концерт в София. През 2014 бандата издава ЕР-то "Смърт под формата на влак". Следва турне със софийската скейт-пънк банда Piranha, озаглавено Deathmatch Tour 2014, в Перник, София, Севлиево, Русе, Варна и Пловдив. В края на 2014 свирят в афиша на минифеста Transilvanian Death Fest в Клуж, Румъния.

Coprostasis започнаха работа по своя трeти дългосвирещ студиен албум "From Danube To Nile We Do It Coprostyle" в началото на тази година.

Билетите за концерта на Skeletonwich онлайн на www.LiveAndLoud.Net по 20 лв. в предварителна продажба, а в деня и на място цената им ще бъде 25 лв.

Бар Zar е на ул. "Цар Самуил" 50.

Видео на Skeletonwich: https://www.youtube.com/watch?v=qBnhx7N1y5Y

Още - на: website: www.liveandloud.net

Снимка: Албена Цолова - Бета

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички