Кой спечели пропуск за Nigel Kennedy свири Jimi Hendrix


Кой спечели пропуск за Nigel Kennedy свири Jimi Hendrix

3365

Поредното издание на любимата ви рубрика "Спечели с MySound.bg" завърши.

Предложенето и този път бе от нашите приятели Loud Concerts, по чиято покана Nigel Kennedy ще представи у нас своята нова програма Hendrix Project. Концертът на виртуозния цигулар е в зала 1 на НДК от 20.00 ч. на 10 май.

Двама от вас получиха уникалния шанс да спечелят пропуск за събитието. Имената на късметлиите бяха изтеглени на принципа на томболата сред всички, дали правилен и навременен отговор на въпроса:

Фен на кой английски футболен отбор е Nigel Kennedy?

Вярното е: Астън Вила.

Честито на Гергана Гетова и Габриел Тодоров.

От началото на кариерата си, Найджъл Кенеди има един композитор, към когото се връща непрестанно - Jimi Hendrix. "Това, което ме привлича към него, е изключително широкият мироглед, който е имал. Това се отразява многостранно; той е бил винаги внимателен и никого не е наранявал, което струи от музиката му. В неговите композиции има много влияния: от рок, блус и келтска музика до транс и експериментални стилове. Може би затова ми се струва толкова естествено да изследвам музиката на Jimi Hendrix – аз самият съм свързан с много подобни стилове. Особено много ме вълнува трансцеденталната, психеделична страна в музиката на Jimi", не крие маестрото.

"Навсякъде, където свиря Хендрикс, измислям нещо необичайно. Просто духът на Хендрикс изисква провокация", коментира виртуозът предстоящия си в София концерт пред журналиста Жоро Тошев, признавайки, че обича да свири в България заради емоционалната публика. Той сбъдна мечтата на наше момче като го покани на сцената да свири с него на първата си изява у нас преди години. Какво е намислил сега най-продаваният цигулар в света, ще стане ясно на място в НДК.

Кенеди работи с музиканти от различни страни: Doug Boyle (който често заема мястото на Jimmy Page и работи с Robert Plant), Julian Buschberger (18-годишен гениален китарист), Orphy Robinson (уникален вибрафонист - един от основателите на The Jazz Warriors), Tomasz Kupiec и Adam Czerwinski (едни от водещите европейски ритъм секция - интерпретатори от формацията Jarek Smietana).

Ден преди срещата на българската публика с Найджъл Кенеди - на 9 май, световноизвестният цигулар ще присъства на откриването на изложбата на своя приятел - художника Румен Рачев, в галерия "Нюанс". Приятелството между двамата започва през 1995, а сътрудничеството им - през 2000, когато Кенеди кани Рачев да изготви графичното оформление и дизайн на албума "Kennedy plays Bach", отличен с престижната British Classic Award. Урбанизмът в работите на твореца засяга смисъла на взаимоотношенията между човек, пространство, архитектура и природа.

Концертът в зала 1 на НДК се осъществява със съдействието на G.P.Group Ltd.

"Спечели с MySound.bg" ще продължи скоро.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички