Manu Chao ще свири с бандата си La Ventura на Exit 2015


Manu Chao ще свири с бандата си La Ventura на Exit 2015

3598

Manu Chao ще свири с бандата си La Ventura на Exit 2015.

Музикантът-революционер, активист и един от най-значимите гласове на съвременната уърлд сцена ще излезе на Main Stage в събота, 11 юли. Седем години след историческия му концерт в Петроварадинската крепост, когато 35 000 гърла пяха в един глас с него, оригиналът се завръща с турнето La Ventura това лято на същата престижна сцена.

Французинът с испански корени ще се появи на сцената с цял жив оркестър, подкрепен от двама допълнителни брас музиканти, включени специално за тазгодишното турне. По време на концерта Ману Чао (на снимката) ще зарадва хилядите си фенове както с най-големите си хитове "Clandestino", "Rainin’ In Paradize", "Mi Vida", "Politik Kills" и "Mala Vida", така и с много други изненади, неиздавани парчета и дори кавъри на легенди като Боб Марли.

Пред Main Stage всяка нощ Exit ще зарадва феновете на дъбстеп и дръм-ен-бейс музиката с богата селекция X-Bass партита, които ще разтърсят Петроварадинската крепост до основи и тази година. Сред имената, които ще се изявят в рамките на юбилейното 15-годишно издание на фестивала, е легендарният диджей, продуцент, актьор, визуален артист и дръм-енд-бейс икона Goldie, който ще застане на пулта на Main Stage на 10 юли. Същата вечер главната сцена ще завземе известният тандем Dirtyphonics от Париж, а 9 юли е резервиран за лондонския диджей и продуцент Breakage, последван от MC LX oNe.

Феновете на хип-хопа и хард бас звученето трябва задължително да си запишат датата 11 юли, защото тогава Exit ще бъде домакин на американския бийтмейкър Just Blaze, продуцирал най-големите хитове на имена като Jay Z, Eminem, Kanye West, Snoоp Dogg и други. На 12 юли пък, в рамките на X-Bass поредицата, таланта си ще покаже диджей триото Critical Soundsystem.

Не по-малко интигуващ е и афишът на фестивала за така актуалната Dance Arena.  

Световната суперзвезда Hardwell също ще стане част от Exit 2015 на 10 юли. В апогея на своята кариера, той ще излезе пред публиката на Dance Arena в Нови Сад, за да зарадва милионите фенове, които го поставяха на първо сред най-желаните гости за сцената за електронна музика през изминалите две години.

Холандската машина за хитове се задържа на върха на класацията за Топ 100 DJ вече втора година подред, ставайки официално най-младият диджей (25-годишен),  успял да достигне до нея. Над половин милиард гледания  в YouTube и съвместна работа със звезди като Rihanna, Coldplay, Ellie Goulding и 30 Seconds Тo Mars са малка част от резултатите в хитовете "Spaceman", "Countdown", "Jumper" и "Apollo". Новият албум на Hardwell - "United We Are", получи много позитивни отзиви и удари с още една серия от хитове, които публиката на Exit ще чуе на живо. Robbert van de Corput започва кариерата си на едва 13-годишна възраст и след серия от успехи и хит в колаборация с неговия ментор Tiësto, през 2013 официално се превръща в най-търсения и желан диджей и продуцент в света – позиция, която запазва и през миналата година. Това, което отличава Hardwell, са неговите впечатляващи живи изпълнения, често излъчвани онлайн пред милиони зрители. По време на един стрийминг цели 20% от трафика в Twitter са посветени на неговото име, поради което сайтът изчезва за няколко часа.

Както MySound.bg вече писа, партито ще се премести от Петроварадинската крепост в Нови Сад, Сърбия, на красивия плаж "Яз" в Черна гора, където дни по-късно първите хедлайнъри на Sea Dance Festival (16-18 юли) ще бъдат феноменалните Rudimental, горещото британско дуо Sigma и един от най-популярните лондонски диджеи Mark Wilkinson.

Още с първото си издание Sea Dance Festival спечели престижната награда за най-добър средноголям европейски фестивал на European Festival Awards 2015, за които гласуваха рекордните 1,2 милиона души.

След взривяващото си шоу на Main Stage, проектът ще представи своята нова програма, която преди това ще обиколи гигантски музикални форуми като Lollapaloza и Bonnaroo. Rudimental -  един от най-желаните в света към момента електронни проекти, е подкрепен от Jay Z, Emeli Sande, John Newman и Ed Sheeran. Носители на престижната награда Brit и постигнали платинен статус и топмясто в класацията с албума си "Home", те ще разгорещят лятното настроение с хитове като "Waiting All Night", "Not Giving In", "Free" и "Feel The Love".

Друга световноизвестна атракция на плажа ще бъде хитовият дует Sigma, който достигна върховете на класациите с глобалните хитове "Rudeboy", "Changing" и "Nobody To Love", които донесоха на тандема номинации за Brit, както и съвместна работа с Kanye West, Paloma Faith, Eric Prydz, Ellie Goulding, Kiezsa и много други. Най-новият хит на Sigma е "Higher", записан със специалното участие на британския певец Labrinth.

В саундрака на лятното приключение ще звучат и химни като "Afterglow" на Wilkinson, заковал своето присъствие в британските класации с албума "Lazers Not Included", а ремикси на артисти, сред които Gorgon City, Chase & Status и Example.

Exit 2015 отбелязва своето 15-годишно издание в Петроварадинската крепост, а новият Sea Dance празнува първата си награда за най-добър средноголям фестивал в Европа. В програмите на Exit са Motorhead, Tom Odell, Clean Bandit, The Prodigy, Faithless, Roni Size, Hannah Wants, Sigma, Eagles Оf Death Metal, Wilkinson, Bondax, Dubioza Kolektiv, Napalm Death и много, много други.

Всички от България, които биха искали да се включат в него, разполагат с разнообразни опции и пакети с билети за фестивалите, транспорта и настаняването.

Следете Фейсбук страницата на Exit Bulgaria или http://www.exitfest.org/en/bulgaria за повече информация.

Билети: Ticketpro.bg

Билети и пакети: PartyTravel.bg

Официален филм за Exit Adventure 2014 - на:

https://www.youtube.com/watch?v=jYNZpZEABno

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички