Dark Friends Fest на нов глас


Dark Friends Fest на нов глас

3548

"Нов Берлин" (Neuberlin), Vulsima и бар 4 Rooms представят третото издание на  Dark Friends Fest.

Събитието ще се състои в клуб "Четири стаи" от 20. 05 ч. на 20 май, сряда.

Главни герои този път са Calf, Fault, Beloved Binge и Indioteque.

CALF - Thessaly, Greece
https://calfgreece.bandcamp.com/
е пост-рок, дуум проект на четирима инструменталисти, създаден през 2008 и набиращ популярност сред ценителите и на други стилове като нойз рок, стоунър и индъстриъл. Датата в София е първата от турнето им в Източна Европа. Характерни са със смесването на бързи и тежки рифове с по-бавни и мелодични пасажи и като цяло с доста интезивен и всеобемащ звук.

FAULT - Sofia, Bulgaria
http://faultcentral.org/
са едни от флагманите на българската индъстриъл сцена. Музиката им съдържа монолитно и разтърсващо метално ядро, вдъхновено от цикличността и звука на машините. Ще представят и пълното си визуално шоу с прожекция на авторски заснети клипове и семпли.

BELOVED BINGE - Seattle, USA
https://belovedbinge.bandcamp.com/
е дуо, формирано в столицата на независимата музика в Америка и понастоящем резидиращо в Северна Каролина. Саундът им носи в себе си непосредствената свежест на инди поп-рока и пост-пънк ривайвъла от времето, когато това звучене не беше популярно. Концертът в София засега е последен от европейското турне на тандема (на снимката).

INDIOTEQUE - warm-up и dj support
http://indioteque.com/
които ще се заемат с музикалното оформление на събитието преди, между и след изпълненията на групите, са известни като едни от най-последователните в любовта си към неортодоксалния рок и неправолинейната електроника.

Билети по 10 лв. на място, пропуск за двама - 15 лв., в предварителна продажба в бар "Нов Берлин" до деня на събитието.

Достъпът ще бъде ограничен след достигане на зоната на комфорт за публиката.

"Четири стаи" е на улица "Ангел Кънчев" №1.

Dark Friends e неформална приятелска група и марка, под която от 10 години се организират нетипични събития отвъд мейнстрийма, имаща за цел представянето у нас на гостуващи артисти и промоутиране на независимите музикални и артистични български формации. Актуално резидира в столичния клуб "Нов Берлин" (улица "Султан тепе" 18).

В миналото сме канили Assamblage 23 (Seattle), Psyche (Canada), Obscenity Trial (Germany), Minerve (Germany) и много български групи като Voyvoda, Пистамашина, Под дъжда, Пролетарии, Shemale Zero, Muddy, Абсолютно начинаещи... в и извън рамките на няколко други наши фестивали като The Art Of Horror, Independent Sofia Summer и в съучастие със Sofia Underground Performance Arts Fest, припомнят организаторите.

Събитието във FB:
https://www.facebook.com/events/1575318459409265/

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички