24 кадъра джаз в БНР


24 кадъра джаз в БНР

4433

Биг бендът на Българското национално радио с диригент Антони Дончев ще пренесе меломаните в света на българското киното със спектакъла "24 кадъра джаз".

На 27 май от 19.00 часа в Първо студио на БНР ще прозвучат любими класически мелодии, познати от големия екран.

С проекта, реализиран от "Музикална къща БНР", се отбелязва вековният юбилей на българското кино. Преди 100 години в тогавашния "Модерен театър" е прожектиран на голям екран първият роден игрален филм – "Българан е галант" на Васил Гендов и това слага началото на кинопроизводството у нас. "24 кадъра джаз" е красив реверанс към тази важна за нашата култура годишнина.

Концертът е със специалното участие на Андрония Попова и Насекомикс, Лилия Илиева, Нора Караиванова, Ицко Финци, Симеон Щерев, Васко Кръпката и Подуене Блус Бенд, както и вокална група Радиодеца.

В събитието атмосферата на киното и емоцията на джаза ще се обединят да  припомнят за едни от най-вълнуващите мелодии от света на българското кино. Ще прозвучат  незабравими теми от филмите "Преброяване на дивите зайци", "Патилата на Спас и Нели", "Бягащи кучета", "Топло", "Рапсодия в бяло", "Правилата на ергенския живот", "Източни пиеси", "Лора от сутрин до вечер", "Старинната монета", "Неочаквана ваканция" и други. Аранжиментите са на Антони Дончев, Васил Спасов и Петър Дундаков.

Билети - от касата в Рекламно-информационения център на БНР и на ticketsbg.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички