Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Хулио Иглесиас²: Cантименти и енергия до забременяване


Хулио Иглесиас²: Cантименти и енергия до забременяване

4118

Концертът на Хулио Иглесиас и сина му Хулио Иглесиас-младши, организиран от Loud Concerts, започна в столичната зала "Арена Армеец" в 20.20 ч. на 26 май.

Младият Иглесиас се появи ефектно по стълбите на сектор C1 вдясно от сцената и обходи терена долу в залата, пеейки парчето на Ейми Уайнхаус "Valerie", като по пътя си целуваше и прегръщаше фенки. След като изтича на сцената, красивият син на Иглесиас, който е работил като модел, обяви, че е много щастлив да бъде в България за първи път и продължи с "Easy (Like Sunday Morning)" на Лайънъл Ричи за Комодорс (1977), представяйки 9 песни без да спира да се движи от сцената към публиката на терена и обратно. Накрая се снима и с няколко дами. Хулио-младши заложи на хитовете "La Camisa Negra" на Хуанес, "Еvery Breathe You Take" на The Police, "I Wanna Go Home" на Майкъл Бубле. Изпълни и собственото си парче "Por la Mitad" и пожела на публиката да се наслади на следващата част от шоуто.

След като стълбата пред сцената бе изнесена, в 20.55 ч. на нея излезе Хулио Иглесиас-баща, каза "Добър вечер, София!" на български и запя "Amor, Аmor, Аmor". Най-продаваният латино изпълнител в света обяви: "Първия път, когато бях в България, пях за вашите баби и дядовци, след това - за вашите родители, а сега ще пея и за вас!". След това продължи с хитовете "Moralito" и "Mammy Blue" в денс вариант.

"Музиката на латиносите те увлича да танцуваш, докато накрая не забременееш. Тази вечер ще се приберете у дома и ще правите любов!" - Хулио Иглесиас анонсира следващото си парче – "A media luz" на Карлос Гардел. На фона на известния танго стандарт танцува невероятна двойка-майстори на аржентинския танц, демонстрирайки професионализъм и по време на още две изпълнения, едното от които – класиката "La cumparsita".

Сред общо 18-те песни, изпълнени от Иглесиас-старшиq бяха "La Carretera", "Abraza me", "Manuela", "Hey!", "Always On My Mind", "Me va, me va" и "Careless Whisper" на Джордж Майкъл. След хита "Crazy" царят на баладите направи своеобразен джем сешън със забележителния си саксофонист, на когото подаваше "реплики" от песента да ги изсвири. На сцената през цялото време танцуваха три красиви беквокалистки с перфектни фигури и къси рокли с ресни. Хулио-баща на два пъти сподели с публиката, че имал невероятни болки в кръста и дори е мислел, че няма да може се появи пред българската публика. При доста от песните той държа микрофона далеч и пя много леко, без да пусне все още запазения си глас. Въпреки че затворените очи са негова запазена марка при бавните песни, личеше, че полага невероятни усилия да стои на сцената.

"Преди години Лучано Павароти имаше проблем със самолета си и му услужих с моя, за да отиде в Африка. А той ми каза: "Ще се видим на небето!" Не разбрах добре какво иска да ми каже тогава, за разлика от сега, когато той вече не е между нас"! След тези думи знаменият гост представи пред многохилядната аплодираща го публика "Te voglio bene assai", посвещавайки я на неповторимия тенор. 71-годишният испанец толкова се разчувства, че прекъсна за секунди на път да се разплаче и положи големи усилия да продължи. Той сподели и че пази прекрасни спомени от първото си идване в България на "Златният Орфей", както и че много обича Стойко (така наричат Стоичков в Испания - б.,а.), който е идвал с цялото си семейство на негови концерти.

"Имам 8 деца и много ги обичам всичките. Много ме зарадвахте, че аплодирахте моя син Хулио тази вечер! Той и Енрике имат голям талант!", не скри  изпълнителят с продадени над 300 млн. копия от 77-те си албума на 14 езика.   

Хулио Иглесиас и Хулио Иглесиас се събраха на сцената накрая, за да изпълнят в дует "To All The Girls I’ve Loved Before", която в оригинал бащата направи през 1984 с Уили Нелсън и покори американската публика.

Иглесиас-баща избра парчето на Елвис "Can't Help Falling In Love" за  сбогуване, благодари на публиката и слезе от сцената без да излиза на бис.  

Снимка: Петя Митрева

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички