Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Седнало е Джоре Дос на три рояла


Седнало е Джоре Дос на три рояла

4502

Виртуозните пианисти Bel Suono включиха една от най-популярните и обичани български народни песни - "Седнало е Джоре Дос", в разнообразния си репертоар за предстоящото у нас турне.

Както е известно, триото пристига в България по покана на DeGris за концерти във Варна (7 юни), Русе (8 юни) и София (зала 1 на НДК, 9 юни).

"Седнало е Джоре Дос" ще прозвучи в интерпретация за три рояла и ще бъде специален поздрав за родната публика, която ще чуе първа и авторските композиции от втория албум на пиано триото "Време".

Известни в света като рицарите на трите рояла след изпълнението им в Малта през 2014, Bel Suono са удостоени с престижната награда Малтийски орден. Световното турне на Максим Тарасов, Кирил Гущин и Евгений Соколовский минава през България, Монте Карло, Малта, Италия, Швейцария, Австрия и Германия това лято. Предстои момчетата да запишат и авторски саундтрак към филма "Робокалипсис" на Стивън Спилбърг, който им е поставил задача да създадат "музика на бъдещето". Сюжетът на лентата ще представи свят, в който роботизираните машини, създадени да помагат на човечеството, се превръщат в негови смъртни врагове.

Силно впечатлена от изпълнението на Bel Suono на мелодията към филма "Казабланка" на благотворителен концерт в Рига, Барбра Стрейзънд отправи предложение към младите пианисти да продуцира техен видеоклип http://www.cosmo.ru/in_focus/section_news_events/1086838/
                     
Създадено 2011 година, триото придоби светкавична популярност в Европа и Азия. Част от 18-те трака и седем клипа от дебютния албум "Мегаполис" (2012) попаднаха в челните класации на многобройни световни радиостанции и бяха представени в телевизионния ефир.  

Съчетанието на иновативност, благородно звучене на роялите и съвременните аранжименти предизвика интереса и на младата публика в световен мащаб.
Bel Suono е оригинален микс от модерни технологии и най-добрите образци на класическата и съвременната музикална култура, нов прочит на добре познати творби и изпълнение на оригинални произведения.

В програмата на концерта са включени класическите творби "Либертанго" от Астор Пиацола, "Болеро" на Равел, "Лято и зима" от цикъла "Годишни времена" (Вивалди), "Танц на смъртта" (Сен-Санс), както и необикновените по своята дълбочина и мелодика нови произведения, композирани от участниците в проекта. Класическите произведения звучат много съвременно. Истинско откритие в областта на класическата музика очаква незапознатите с тези творби слушатели. А ценителите на класиката ще чуят необикновена интерпретация на любимите си произведения.

Bel Suono (в превод от италиански – "красив звук") са получили образованието си в най-добрите вузове на Русия, лауреати са на общоруски и международни конкурси. Освен че виртуозно владеят рояла, тримата притежават прекрасни умения за композиция и импровизация, както и харизматична външност.

Родната публика извика музикантите три пъти на бис в столичната зала "България" миналата пролет.

Билети - в мрежата на Еventim:
София - 20 лв., 30 лв., 35 лв., 40 лв., 45 лв., 50 лв.
Варна - 20 лв., 30 лв., 40 лв., 50 лв.
Русе - 20 лв., 25 лв., 35 лв., 45 лв.

Bel Suono и балет Todes "Libertango":
http://www.youtube.com/watch?v=_7sk6hqBqKo
 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички