Седнало е Джоре Дос на три рояла


Седнало е Джоре Дос на три рояла

4488

Виртуозните пианисти Bel Suono включиха една от най-популярните и обичани български народни песни - "Седнало е Джоре Дос", в разнообразния си репертоар за предстоящото у нас турне.

Както е известно, триото пристига в България по покана на DeGris за концерти във Варна (7 юни), Русе (8 юни) и София (зала 1 на НДК, 9 юни).

"Седнало е Джоре Дос" ще прозвучи в интерпретация за три рояла и ще бъде специален поздрав за родната публика, която ще чуе първа и авторските композиции от втория албум на пиано триото "Време".

Известни в света като рицарите на трите рояла след изпълнението им в Малта през 2014, Bel Suono са удостоени с престижната награда Малтийски орден. Световното турне на Максим Тарасов, Кирил Гущин и Евгений Соколовский минава през България, Монте Карло, Малта, Италия, Швейцария, Австрия и Германия това лято. Предстои момчетата да запишат и авторски саундтрак към филма "Робокалипсис" на Стивън Спилбърг, който им е поставил задача да създадат "музика на бъдещето". Сюжетът на лентата ще представи свят, в който роботизираните машини, създадени да помагат на човечеството, се превръщат в негови смъртни врагове.

Силно впечатлена от изпълнението на Bel Suono на мелодията към филма "Казабланка" на благотворителен концерт в Рига, Барбра Стрейзънд отправи предложение към младите пианисти да продуцира техен видеоклип http://www.cosmo.ru/in_focus/section_news_events/1086838/
                     
Създадено 2011 година, триото придоби светкавична популярност в Европа и Азия. Част от 18-те трака и седем клипа от дебютния албум "Мегаполис" (2012) попаднаха в челните класации на многобройни световни радиостанции и бяха представени в телевизионния ефир.  

Съчетанието на иновативност, благородно звучене на роялите и съвременните аранжименти предизвика интереса и на младата публика в световен мащаб.
Bel Suono е оригинален микс от модерни технологии и най-добрите образци на класическата и съвременната музикална култура, нов прочит на добре познати творби и изпълнение на оригинални произведения.

В програмата на концерта са включени класическите творби "Либертанго" от Астор Пиацола, "Болеро" на Равел, "Лято и зима" от цикъла "Годишни времена" (Вивалди), "Танц на смъртта" (Сен-Санс), както и необикновените по своята дълбочина и мелодика нови произведения, композирани от участниците в проекта. Класическите произведения звучат много съвременно. Истинско откритие в областта на класическата музика очаква незапознатите с тези творби слушатели. А ценителите на класиката ще чуят необикновена интерпретация на любимите си произведения.

Bel Suono (в превод от италиански – "красив звук") са получили образованието си в най-добрите вузове на Русия, лауреати са на общоруски и международни конкурси. Освен че виртуозно владеят рояла, тримата притежават прекрасни умения за композиция и импровизация, както и харизматична външност.

Родната публика извика музикантите три пъти на бис в столичната зала "България" миналата пролет.

Билети - в мрежата на Еventim:
София - 20 лв., 30 лв., 35 лв., 40 лв., 45 лв., 50 лв.
Варна - 20 лв., 30 лв., 40 лв., 50 лв.
Русе - 20 лв., 25 лв., 35 лв., 45 лв.

Bel Suono и балет Todes "Libertango":
http://www.youtube.com/watch?v=_7sk6hqBqKo
 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички