JP3 с премиера на новия си албум Between Тhe Worlds


JP3 с премиера на новия си албум Between Тhe Worlds

4156

Както MySound.bg вече огласи, "Between Тhe Worlds" се нарича дългоочакваният трети студиен албум на JP3, чиято премиера ще се състои в Sofia Live Club от 21.00 ч. на 2 юни.

Концертът ще бъде първият от турнето, което триото предприема в подкрепа на новия си диск. Музикантите ще свирят в Пловдив на 3 юни, на 4 юни - във Велико Търново. Jazz Форум Стара Загора 2015 е следващата им изява, а датата е 13 юни. Обиколката ще продължи и през юли в още български градове, които ще бъдат обявени допълнително.

JP3 отвежда слушателя между световете с мистично пътуване. Феновете ще могат да се насладят на елегантния стил на тримата, които се завърнаха от изключително успешно турне в Канада наскоро.

"Between Тhe Worlds" съдържа 9 авторски композиции, дело на маестро Живко Петров (вляво на снимката) и Веселин ВеселиновЕко. В албума, освен тримата музиканти, участва и щрайх Арена квартет  – Пламена Жекова (цигулка), Орлин Цветанов (цигулка), Валентин Геров (виола) и Христо Танев (виолончело). Албумът е мистично музикално пътешествие, което ще остави във възторг почитателите на джаза. Красотата и разнообразието на пиесите са поредно доказателство за самобитния талант на тримата музиканти, радващи ценителите на по-добрата музика повече от десет години.

JP3 (Живко Петров трио) са Живко Петров (пиано), Димитър Семов (барабани) и Веселин ВеселиновЕко (контрабас). Триото е формирано през 2004 и бързо се превръща в една от най-успешните български джаз формации. Следват многобройни клубни и фестивални участия и първият концертен запис, издаден на DVD в България, който излиза през 2006 със заглавието "Understandable". Музикантите пускат първия си студиен албум през 2012 с името "It's A Dream". Специален гост-музикант е цигуларят Васко Василев. През годините тримата се разписват в редица сингли, изявяват се в многобройни фестивали в страната и чужбина, работят с десетки изпълнители от българската поп и джаз музика, сред които Белослава, Йълдъз Ибрахимова, Хилда Казасян, Камелия Тодорова, Мария Илиева, Орлин Павлов, Любо Киров, Васил Петров и други.

2 юни, 21.00 ч. – София, Sofia Live Club
3 юни, 21.00 ч.  – Пловдив, открита сцена "Театъра" (в двора на Драматичния театър)
4 юни, 20.00 ч. – Велико Търново, х-л "Премиер", зала "Царевец"
13 юни; 20.00 ч. – Стара Загора, Античен форум "Августа Траяна"

Билети за концерта на 2 юни в Sofia Live Club на цена от 15 лева може да намерите в мрежата на "Ивентим".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички