Концерт на Орлин Павлов с Брас асоциация и Софийската филхармония


Концерт на Орлин Павлов с Брас асоциация и Софийската филхармония

3599

Орлин Павлов и ръководените от Ангел Заберски музиканти от Биг бенд Брас асоциация създадоха една от особено успешните лайв колаборации у нас през последните години.

Проектът ще намери своето място на сцената в столичната зала "България" за пръв път. Богатото и многопластово бигбендово звучене ще срещне в пълния си блясък гласа на Орлин Павлов за голямото музикално събитие от 20.00 ч. на 3 юни, сряда.

Big Band Concert е поп, джаз и суинг проект. Подбраната музиката носи заряда на всеки от жанровете, а живото оркестрово изпълнение му придава характерната си дълбочина. Парчетата препращат към златната ера на суинга, блясъка на Холивуд и свободата на онова време, в което изкуството е бунт и най-естествен начин за изразяване. В изявата на Орлин ще се включат и музиканти от Софийската филхармония, заедно с които ще изпълни свои авторски песни, специално аранжирани за камерен оркестър. Музиката му ще намери нова форма и ще прозвучи по едновременно познат, но и нов начин.

На сцената ще се качи и бляскавата Белослава. Нежният глас на певицата се очертава като особено приятен акцент в изцяло мъжката музикантска компания. Дуетът, който ще изпълнят с Орлин, е интерпретация на популярно парче, името на което все още пазят в тайна, но загатват, че е темата е любовна. Това не е първият път, в който двамата работят заедно. Още през 2010 те записаха авторското романтично парче "Всяка година по същото време", включено по-късно в албума на Белослава "Когато има защо".

Big Band Concert е вдъхновен още от 100-годишнината от рождението на Франк Синатра. Емблематичен за музиката на 20 век, Синатра оставя следа, впечатляваща със своето значение за развитието на джаза въобще. С неизчерпаема харизма той изпълнява парчета като "I`ve Got You Under My Skin", "Luck Be A Lady", "Strangers In The Night", "My Way" и "New York, New York", част от които ще прозвучат и в зала "България".

"Концертът, който подготвяме, е изключително вълнуващ за мен. От една страна имаме това неповторимо бигбендово звучене, което изцяло променя мащаба и начина, по който въздейства поп музиката, от друга сме включили класики на Франк Синатра, които за мен е огромна чест и удоволствие да изпълнявам. Музикантите, с които работих по преаранжирането на собствените ми парчета за подобен състав, са изключителни професионалисти и успяхме да направим нещо съвършено ново. Песните се наситиха с онази емоция, която само живото изпълнение може да предаде, това е едно много лично послание от нас, които сме на сцената, към хората в публиката", коментира вокалистът.

Билетите за Big Band Concert - в мрежата на Eventim на цена от 25 до 60 лв. При наличност пропуски ще могат да се закупят и от зала "България" в деня на събитието до 19.00 часа.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички