Страстно аржентинско танго закрива Европейския музикален фестивал


Страстно аржентинско танго закрива Европейския музикален фестивал

3746

Финалното събитие на "Европейския музикален фестивал" 2015 ще потопи публиката в страстните ритми на аржентинското танго с уникален проект.

Концертът Beltango Symphonico ще бъде представен за първи път в столичната зала "България" от 19.30 ч. на 5 юни. В програмата са събрани аранжименти за квинтет и голям симфоничен оркестър на най-хубавите и популярни пиеси както от традиционното танго, така и от стила танго нуево. Проектът ще бъде представен от прочутия ансамбъл Белтанго от Сърбия, който ще свири отново за българските си почитатели 4 години след последната си изява у нас. Аранжиментите са направени специално за концерта от ръководителя на състава Александър Николич. Този път Белтанго ще си партнират с AGBU Sofia Chamber Orchestra под диригентството на Бедрос Папазян, а в шоуто ще участва и танцовата двойка Даниел Аранда и Анатина Люк от Аржентина.

"Гордея се, че на света съществува ансамбъл като Белтанго, който изпълнява музиката на моя баща така, както трябва. Бях искрено изненадан, когато видях и чух неговата музика да се свири със същото чувство в страна, толкова различна от нашата. Очевидно музиката на баща ми е универсална и Белтанго го доказват с чудесната си интерпретация" - това са думи на Даниел Пиацола, син на големия аржентински композитор Астор Пиацола.

Ансамбъл Белтанго обединява виртуозни музиканти, събрани от общата си страст към ритъма на тангото. Във формацията са участват Йован Богосавлиевич (цигулка), Ивана Николич (пиано/вокал), Богдан Пейич (електрическа китара) и Любинко Лазич (контрабас). Под ръководството на Александър Николич (бандонеон) те изграждат ансамбъл със съвършен баланс и необикновено богат звук. Белтанго е първият автентичен състав за танго на Балканския полуостров и един от най-известните в Европа. Квинтет Белтанго е гостувал многократно на най-големите международни танго фестивали по света: Берлин, Цюрих, Люцерн, Вупертал, Бон, Мюнстер, Лайпциг, Палермо & Марсала, Лозана, Олденбург, Будапеща, Неапол, Копенхаген, Aix Les Bains Tango Festival, Ровини, фестивала World Оf Tango - Тампере, Tango Camp - Швеция, както и престижния Световен фестивал на тангото в Буенос Айрес. От 2004 до 2013, заедно с Белградската танго асоциация, Белтанго са домакини на Международния фестивал на тангото в Белград.  

Билетите за концерта Beltango Symphonico на 5 юни са на цени от 15 до 40 лева и са в продажба на касата на "Кантус Фирмус" и зала "България", както и онлайн чрез Ticketsbg.com

Концертът се организира със съдействието на Общоарменски благотворителен съюз "Парекордзаган" - София. "Европейския музикален фестивал", представен от агенция "Кантус Фирмус", е част от календара на културните събития на Столичната община и се организира със съдействието на Столичната община и на Министерството на културата на Р. България.

Официална банка на фестивала е УниКредит Булбанк.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички