Дует Ритон събра 2 000 лв. за първата педиатрична линейка у нас


Дует Ритон събра 2 000 лв. за първата педиатрична линейка у нас

3808

Дует Ритон събра 2 000 лева за първата педиатрична линейка в България на промоцията на новия си албум "Пътят към твоето сърце".

Както MySound.bg извести, събитието се състоя в столичния клуб "Библиотеката" онази вечер. Катя и Здравко се включиха в кампанията на фотографката Велислава Каймаканова-Ножарова и сдружение "Кауза" и поставиха основите за набирането на средства за благородната идея. За целта още в поканите музикантите призоваха гостите си да не им носят цветя, а сумата, която биха отделили за това, да я пуснат в специална кутия на входа на заведението. Така бе събрана първата вноска за здравния детски автомобил.

На промоцията дойдоха едни от най-големите имена от елита на българската музика – Богдана Карадочева и Стефан Димитров, които са автори на една от новите песни - "Лято за двама", Мими Иванова и Развигор Попов, чийто хит "Близки и далечни" също влиза в диска в нов вариант, Кристина и Михаил Белчеви, Тони Димитрова, Нели Рангелова, Искра Радева, Тончо Русев, написал някои от най-знаковите им песни като "Някога, но не сега" и "Послеслов", представени в нови версии в проекта, авторът на стиховете на "Има недолюбени толкова момичета" Найден Вълчев.

Композиторът Иван Кутиков - първият продуцент на Катя и Здравко и основен аранжор на златните им песни, се върна от Америка специално за промоцията. Дует Ритон представи и най-младата авторка, с която са работили – Ани Пешева, композирала за тях заглавната песен "Пътят към твоето сърце" и дискотечния хит "Хотел "Безкрайност" по текст на Росен Димитров. Събитието бе уважено и от останалите творци, създали диска – Чавдар Коцев ("Чакаме ви с любов"), състудента на дуета Митко Гидишки ("Може би не"), вокалиста на легендарната рок група Диана Експрес Илия Ангелов ("Моето детство ме вика"), Живко Колев ("Джалма", "Чакаме ви с любов"), Венци Мартинов ("Песен за жената", "Близки и далечни"). На промоцията присъства и Зоявдовицата на композитора Найден Андреев, автор на "Песен за жената", с която Ритон почетоха 70-годишнината от рождението му, която се навърши тази година.

Катя и Здравко представиха всички нови песни на живо със своите оркестър и вокална група с ръководител Алекс Нушев, който е аранжор на цялата нова продукция. Изпълненията им обраха овациите на председателя на Синдиката на българските учители Янка Такева, тв водещите Валентина Войкова и Костадин Филипов, Николай Янчовичин, Атанас Стоянов и Надя Атанасова от БГ Радио, Богдан Томов, Етиен и Руми от Трик, младите имена в българската музика Невена Цонева, Стефан Илчев и Дамян Попов, продуцентът на Модната фиеста в Албена Мариана Аршева, режисьорът Станислав Терзиев, приятелите, помогнали за излизането на албума и осъществяването на промоцията – печатница "Мултипринт", веригата магазини "Метро", грим и прически – "Виталити клуб", тоалети – "Юнона" и "Андрюс фешън студио".

Градусът на настроението подвигаше и водещият на промоцията Драго Драганов.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички