Sеvi форсираха европейско турне с двоен концерт


Sеvi форсираха европейско турне с двоен концерт

4338

Така!

Sevi продължават по план. Докато стотиците български млади рок групи се анатемосват помежду си коя колко велика е, понеже е записала две песни (копи пейст мейд Ю Ес Ей), Светлана енд Дъ Бенд поеха на второ европейско турне, подготвят нов албум, пуснаха в действие една от най-просторните и модерни рок репетиционни в столицата и не спират да са РАЗЛИЧНИ.

В столичния клуб Rock It беше даден старт на Sevi On Tour 2015, обхващащ 17 дати в 4 държави до средата на септември. Засега.

И този път ШОУТО беше безкомпромисно. Всъщност става дума за два напълно различни концерта в рамките на два часа. Пак с много театър, декори и специални ефекти.

Част първа:

Завесата пада. И две песни време се чудиш каква е разликата между акустичен сет и ънплъгд гиг. И това, което прави групата в момента, точно какво е?  Има ли дефинирано определение? И как кухарката на Илиян пълни толкова плътно цялото звучене? И защо хем си в кабаре, хем насред кънтри-бар? Въпроси бол.

Хитовете на бандата за енти път са променени до неузнаваемост. Уж кротко, лежерно, на столчета, сред куфари и закачалки, а саундъът и гласът на Светлана помитат. В бонус - полуакустични кавъри на AC/DC и Крис Айзък. Публиката пощурява пред машината Sevi.

Толкова много са вдигнали нивото, че стилово няма шанс вече да ги хванеш и заключиш. Мъча се - поне за половин минута, да се концентрирам в посока "Това ми прилича на ..." ами не успявам. Sevi не приличат. Те са вече уникални! Нещо като рок сериал, в който всеки епизод е в различен жанр. А това е къртовски труд, повярвайте!

Част втора:

Це-е-е-е-ели 40 минути антракт. Дето се вика, време за два "концерта" и половина на Криско. И тъкмо решаваме, че някой от групата има нужда от "Бърза помощ", запердената сцена започва да бумти, да скърца, да се тресе, а Деси, Рали, Павката, Илиян и Севи се качват на нея с новата си пиратска визия, носещи факли и корсарски фенери. Вода се плиска, мирише на изгоряло. Шоуто отива накъм 4D.

И пак завесата пада. Сцената е превърната в пиратски кораб - за втори път след първата ми среща с музикантите преди вече доста години. Тези, новите пирати, обаче са леко по-лъскави, първите бяха по-опърпани. Явно са успели да плячкосат по нещо за последните няколко години. Момчетата са боси на сцената. Момичетата - дарк.

Групата забива мощно, като повтаря поне 3 парчета от първата част ("Speed Up", "Runaway", "Limited Edition"), ама този път в махащо глави темпо. Агитката свирка мощно, а шайка пияни англичани нахълтва в клуба малко преди полунощ. Един от тях е близо 2 метра, брадясал като Карл Маркс и облечен само по долно бельо и то леопардово – гащи и потник. С джапанки. Започват да досаждат на кого ли не, включително и на фотографа на формацията. Фейсконтрол? Нещо там, а?

Финалът обаче е близо и връхлита помитащ. Сцената е взривена почти буквално. Мощни тътени, експлозии, огън, вода и пушек. Членовете на бандата се измъкват панически през корабните въжета малко преди фрегатата им да потъне. Дори не пеят суперхита си "On My Own" както обикновено.

След минути се връщат щастливи за поклон и да кажат колко нямат търпение да се понесат по пътищата към Италия, Сърбия и Румъния (засега).

Попътен летен вятър, Sеvi, благодарим за шоуто!

Снимка: Мариан Маринов

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички