Супергрупата The Dead Daisies подгрява WhiteSnake в София


Супергрупата The Dead Daisies подгрява WhiteSnake в София

4283

Супергрупата The Dead Daisies ще подгрее родната публика преди концерта на WhiteSnake в София.

Както MySound.bg огласи своевременно, Дейвид Ковърдейл и Ко. пристигат за шоу по покана на "София Мюзик Ентърпрайсис" в столичната "Арена Армеец" от 20.00 ч. на 24 ноември, вторник.

The Dead Daisies се събират през 2012, а нейни членове са някои от най-добрите рок музиканти на планетата. Формацията се завръща в Европа това лято, за да вземе участие в турнето на KISS за тяхната 40-годишнина, ще придружи и WhiteSnake през есента.

В The Dead Daisies са:
- Marco Mendoza – бас. Известен е от изявите си с легендарни групи като Thin Lizzy и WhiteSnake, както и с Dolores O'Riordan (The Cranberries). Големият му пробив са записите по соловия албум на Bill Ward от Black Sabbath.
Richard Fortus – водещ китарист. Струна на на Guns N’ Roses, популярен и от проектите си с The Psychedelic Furs и Thin Lizzy, както и от работата си с Rihanna, Fiona Apple и Nena.
John Corabi – вокали. Изпълнителят спечелва популярност с групи като Angora и Scream, преди да бъде избран за нов вокалист на Motley Crue през 1992. Работил е с бившия китарист на Kiss, Bruce Kulick, и с настоящия им барабанист Eric Singer.
Dizzy Reed – клавишни. Освен Axl Rose, Dizzy има най-продължителна кариера в Guns N’ Roses. Той все още взема участия в различни проекти на групата, работи и с други известни музиканти, а се подвизава и в собствената банда Hookers Аnd Blow.
Brian Tichy – ударни. Връх в неговата кариера са изявите му заедно с Ozzy Osbourne в изпълнение на класики на Black Sabbath. Записвал и е бил на турнета с Billy Idol, Ozzy Osbourne, Velvet Revolver, Foreigner, WhiteSnake и Glenn Hughes.
David Lowy – китари. Свири с различни австралийски банди, сред които Red Phoenix, Mink и Doc Neeson’s Angels, а и от проектите си с Jon Stevens.

Стилът на The Dead Daisies е повлиян от хард рока на 70-те и ранните 80-те. Звученето им напомня на The Faces, Bad Company и Foregner: с мощни вокали, блус рифове и завладяващи мелодии. Музикантите черпят вдъхновението си от най-големите имена в рока – от Elvis и The Beatles до Led Zeppelin и Jimi Hendrix. Благодарение на звездния музикален състав, разбиващото шоу и звука на класическия рок-ен-рол, групата си спечели милиони фенове по целия свят. Новия албум на The Dead Daisies, озаглавен "Revolución", ще излезе скоро.

Комбинацията на WhiteSnake и The Dead Daisies гарантира разтърсващо изживяване за всички фенове на истинския рок.

Билети за концерта на цени от 60 до 120 лв. могат да бъдат закупени от всички каси на "Тикетпро" в страната, както и онлайн на www.ticketpro.bg.

Още - на:    

www.whitesnake.com
www.sme.bg
www.ticketpro.bg

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички