Насекомикс долитат с нов албум


Насекомикс долитат с нов албум

4695

Пет години след успеха на "Adam’s Bushes Eva’s Deep" българската фюжън формация Насекомикс е готова с новия си албум "Великани и джуджета".

Той ще бъде представен с концерт в театралната зала "Алма Алтер" в Софийския универистет на 11 юни. Мястото е подбрано заради специалната си атмосфера и възможности за подходяща сценография и разположение на групата спрямо публиката. Тъй като пространството е малко, само 100 от феновете на групата ще имат възможност да видят този първи концерт с представяне на новите ѝ песни. Достъпът до залата ще е свободен, затова почитателите на Насекомикс ще бъдат информирани във Фейсбук страницата на състава какъв е начинът да бъдат гости на 11 юни. Събитието ще бъде заснето и на видео.

"Великани и джуджета" има интересна история. Албумът е записан в някои от най-магичните и пленителни природни местности в България. Именно идеята за тези записи е в основата на целия диск, с който Насекомикс ще отведат слушателите на пътуване, целящо да ги приобщи и доближи отново към природата. За да се възстанови балансът между забързаното ни всекидневие и спокойния ритъм на планината, където често всички отиваме да намерим нов заряд и да се върнем в града с освежена енергия.

Дискът съдържа 15 песни, повечето от които са на български език с текст на Марий Росен. Останалите текстове са на Рони, а думите на "Вътре в теб е винаги шест и половина сутринта" са на Вергиния Захариева. Две от композициите са инструментални. По време на записа "Отвор-затвор", осъществен на светилището при Татул, където се предполага, че се намира и гробът на самия Орфей и мястото се смята за свещено, се е развихрила страхотна буря тъкмо в момента, в който Рони започва да пее за буря. Друго впечатляващо място, на което групата е записвала част от заглавията, е пещерата Утробата, в която Рони среща тибетски монах. Нейният глас е озвучил и местността Глухите камъни, Белинтаж, Чудните мостове, където са записани останалите песни от проекта.

Посланието на цялата музика във "Великани и джуджета" е свързано с тази синхронна връзка между невидимия свят и реалността, която обитаваме. Тя ни помага да забелязваме вълшебствата и чудесата и да се научим да ги разчитаме по начин, в който те се превръщат в абсолютно естествени и ни учат да съществуваме в хармония със света, който ни заобикаля, и най-вече – с природата. В този процес музиката е проводник и свързващ елемент, който не познава граници, обясняват музикантите.

Концепцията за това как ще е оформено пространството в залата и режисурата на събитието на 11 юни отново ще бъдат в ръцете на Марий Росен, който е съмишленик на Насекомикс от самото начало и колаборациите помежду им са създали някои от най-запомнящите се песни на групата. Заедно с Виктор Георгиев, който ще има грижата за осветлението, и Бурян Маслев от "Риъл Саунд", чието дело ще бъде звукът, те ще създадат цялостния облик на този първи концерт, представящ новия албум на групата, анонсираха от екипа на проекта.

Както MySound.bg вече огласи, "Великани и джуджета" ще бъде представен и на фестивала Meadows In The Mountains в Родопите. След това музикантите ще имат изяви в страната и ще вземат участие в още няколко фестивала. За публиката в София ще има следващ голям концерт.

Насекомикс продължава да свързва четиримата основни "виновници" за музиката със запазен знак на групата, които звучат и живеят в хармония и изпитват истинска радост от съвместната си работа. Това са:
Андрония Попова-Рони – вокал, акордеон
Михаил Вл. Йосифов – китара
Георги Дончев – бас
Александър Даниел – ударни

"Великани и джуджета" се реализира с подкрепата на "Музикаутор" и със съдействието на Културния център на Софийския университет.

За всички, които няма да успеят да присъстват на премиерата, концертът ще бъде излъчен на живо по радио Бинар.

Повече за премиерата и албума, за предстоящите концерти, както и уникални видеа от записите на песните из различни места в България, може да видите във

Фейсбук страница на Насекомикс:

https://www.facebook.com/Nasekomix?fref=ts

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички