Upyr и Them Frequencies ще свирят преди Eyehategod


Upyr и Them Frequencies ще свирят преди Eyehategod

4120

Родните групи Upyr и Them Frequencies ще забият преди американците Eyehategod, известиха от Rawk'n'Roll, организиращи концерта в голямата зала на столичния клуб Mixtape 5 на 12 юни.

Upyr са сформирани едва преди 3 години, като за това време обаче се превърнаха в една от най-емблематичните банди в българския ъндърграунд. Силно концептуални и със солидно сценично присъствие, техните концерти са по-скоро мрачни ритуални откровения. Дебютното им демо "Altars/Tunnels" от 2013 им донесе признание от дуум и метъл средите далеч не само в България. Бандата е свирила с имена като Whitehorse и Windhand, сплитът им с австралийците Whitehorse се очаква скоро.

Them Frequencies са на сцена от 2010 и млатят свиреп пост-хардкор/слъдж метъл, повлиян от имена като Converge и Mastodon. Групата е отговорна и за концертите на бандите Cancer Bats и Kylesa в София, а турнетата ѝ в Европа стават все по-продължителни, шумни и успешни. Преди няколко седмици Them Frequencies издадоха втория си албум "Rise Then Fall", който излезе и като лимитирано винилово издание.

Jimmy Bower (китара, барабани в Down и китара в Superjoint Ritual) и покойният Joey LaCaze (барабанист на бандата, починал през 2013) създават Eyehategod в Ню Орлийнс през 1988. Заедно с колегите и приятелите си от Crowbar, Corrosion Of Conformity, Exhroder, Acid Bath и Soilent Green са първата вълна слъдж метъл банди и налагат неповторимото мръснишко, кално и супертежко луизианско звучене. Затова и сцената, която се ражда от рифовете и тътена на тези групи, носи етикета NOLA (New Orleans, Louisiana). Неслучайно това е и името на дебютния албум от 1995 на супергрупата Down, в чийто класически състав влизат именно хора от Eyehategod (Jimmy Bower), Crowbar (Kirk Windstein), Corrosion Of Conforimty (Pepper Keenan), Phil Anselmo и Rex Brown (Pantera). В България американците идват в подкрепа на излезлия през минлаата година едноименен студиен албум.

Билетите за концерта са в мрежата на Eventim на цена 30 лева, като в деня на събитието ще струват 40 лв..

Видеото към "Medicine Noose" на Eyehategod:
https://www.youtube.com/watch?v=VepTkVmh-WA

Официалният сайт на Eyehategod:
http://eyehategod.ee

Them Frequencies в Bandcamp:
http://themfrequencies.bandcamp.com

Upyr на живо в Mixtape 5:
https://www.youtube.com/watch?v=f2LuFE1kfrs

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички