Хюго Рейс с втори концерт в София


Хюго Рейс с втори концерт в София

3609

След невероятния концерт, който Хюго Рейс изнесе в Mixtape 5, организаторите на радиофестивала "Аларма Пънк Джаз" изненадават публиката и с втора дата: австралиецът ще свири в Първо студио на Националното радио от 22.00 ч. в събота вечер.

Билети по 10 лв. - само в "Дюкян Меломан" и в системата на Ticketplus. Ще се продават и на входа на БНР непосредствено преди концерта. Всички, които представят билета си от концерта в Mixtape 5, влизат безплатно.

Хюго Рейс придоби популярност като един от първите китаристи на Nick Cave & The Bad Seeds от началото на 80-те и е емблематична фигура на мелбърнската сцена със собствената си група The Wreckery, първата австралийска ню уейв/пост-пънк формация с брас звучене.

Музикантът участва в първия албум на Nick Cave & The Bad Seeds "From Her To Eternity", но дори и след като напуска групата и тръгва по собствен път като фронтмен, продължава да се появява като гост в по-късните ѝ албуми. От своя страна Ник Кейв също е излизал да пее на сцената с групата на Хюго The Wreckery, макар така и да не се стига до официални записи заедно. A друг важен член на The Bad SeedsМик Харви – участва в първия състав на най-дългогодишния музикален проект на Хюго The True Spirit - група на 25 години, чийто нов албум "Elevate My Love" излезе за Glitterhouse Records в края на май.

Други важни музиканти, с които Хюго работи в онези години – края на 80-те и началото на 90-те, са Роуланд С. Хауърд и Александер Хаке (Einstürzende Neubauten), който също се изявява в едни от първите записи на The True Spirit.

Снимка: Владислав Христов

Повече информация - на:

https://www.facebook.com/events/465298290296620
https://www.facebook.com/alarmafest
http://www.hugoracemusic.com

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички