Румънската банда Subcarpati за първи път у нас


Румънската банда Subcarpati за първи път у нас

4504

Румънската алтернативна формация Subcarpati ще гостува за първи път в България на 13 юни, събота.

Тя идва по покана на клуб "Терминал 1", където ще се осъществи концертът. От българска страна съпортът е поверен на Popara (BigBanda).

Subcarpati е проект, създаден през 2010 от MC Bean (Marius Alexe Andrei). Бандата съчетава електронна музика с хип-хоп и румънски фолклор. За последните пет години музикантите издават 4 албума и една компилация, превръщайки се в една от най-перспективните нови групи в страната си. Саундът на състава преплита народни мотиви с актуални музикални стилове като трип-хоп, дъбстеп, денсхол - в микс, наречен съвременен фолклор.

Popara използват етно елементи, поднесени с бийтбокс и електронни мотиви в микс от дъб, джаз и африканска музика. Импровизациите са отличителни за стила на формацията, което никак не е случайно и звучи доста обещаващо, имайки предвид състава: Skiller (бийтбокс), Александър Евтимов-Шаманчето (поет и вокал), Павел Терзийски (вокал и инструмент), Росен Захариев-Roкokо (тромпет и перкусии), Кирил Дончев (синтезатори) и Георги Дончев (бас). Selector Lazy Face пък е специален гост-диджей за събитието.

"Терминал 1" ще отвори врати точно в 21.00 ч., а концертната част стартира в 22.30 ч. Билети - в мрежата на Eventim.bg на цени от 8 лв./ 10 лв. Каси: "Пикадили", "Германос", "Офис 1", "На тъмно", Usit Colours, "Технополис", "Техномаркет", OMV, Билетен център НДК, "Арена Армеец", "Строежа", както и онлайн през сайта на компанията. Броят на пропуските е ограничен до 450 - препоръчва се предварителното им закупуване.

Subcarpati si Argatu - "Rege pe deal":
https://www.youtube.com/watch?v=gsyU279tcKo

17/17 - "Balada romanului" (Live) (Subcarpati & Band@Arene le Romane) (01/12/14):
https://www.youtube.com/watch?v=l3IdNGhw2oY

Попара на живо в студиото:
https://vimeo.com/90348577
 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички