Blue Moon: Мира Кацарова представя песните на Били Холидей


Blue Moon: Мира Кацарова представя песните на Били Холидей

4411

Мирослава Кацарова ще представи концерта Blue Moon – Songs Of Billie Holiday на сцената в столичния клуб Студио 5 от 19.00 ч. на 17 юни.

Това е третото събитие от специалния проект, посветен на 100-годишнината от рождението на изключителната джаз дива. Очаква ни съставената лично от Мира селекция на някои от най-значимите песни на незабравимата Лейди Дей, изпълнени в нови аранжименти. Над интерпретациите работят Мирослав Турийски (пиано), Веселин Веселинов-Еко (бас) и Христо Йоцов (ударни) – обичайните "заподозрени", заставащи на сцената до Мира Кацарова.

Както и в първия концерт от серията  Blue Moon, към бенда ще се присъединят двама млади таланти – саксофонистът Денис Попстоев и тромбонистът Божидар Василев, a също и виртуозният китарист Николай Карагеоргиев.

Всеки от изпълнителите има своя история, свързана с Били Холидей. За самата Мира, първата среща с творчеството на Лейди Дей е събитие с променяща живота сила. "Тази година, когато се навършват 100 години от рождението ѝ, се чувствам зряла и смела да интерпретирам по мой начин тези красиви песни, пълни с истини, простота и дълбок смисъл. Научих и за първи път ще изпея отдавна мечтаните "Don't Explain", "What A Little Moonlight Can Do", "God Bless The Child", казва Мира Кацарова.

Всички нови аранжименти на песните на Били Холидей от програмата на Мира са в абсолютно съзвучие със случващото се на съвременната международна джаз сцена и добавят към вече познатото нещо различно, много лично и вълнуващо.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички