Около света с Dub FX


Около света с Dub FX

3821

Летище "София", Терминал 2. 13 юни,  23.17 ч.  

Полет към света на Dub FX – 00.30 ч. Навреме сме!

Яко е да си в гест-листа – отиваш и влизаш веднага, без значение колко стотици хора чакат и ти завиждат, защото си пред тях.

Входът за партито - точно до новата метростанция. Няколко метални бариери ни посрещат със симпатични очилати момчета с усмивки, списъци, печати и гривнички. Минаваме бързо през тях. Слизаме 5 етажа надолу по метални стълби, които сякаш пружинират. Или еуфорията толкова бързо плъзва под краката ми, че започвам да си въобразявам. Нищо чудно. Следва някакво поле, чукари, кал и първата жълта надуваема порта на J & B. Мацки с жълти роклички ни черпят с "парти комбинация" - уиски с кола, за настроение!

:D

Продължаваме да вървим по криволичеща (вероятно) асфалтирана пътека (може и да лъжа, но  криволичеща със сигурност) – проверка на печати, много хора, светлини в небето в ритъм с баса. Тук сме!

Сцената е малка, но за сметка на това около нея има амфитеатрално наредени седалки, тревичка (да, и в двата смисъла на думата), кръгла площадка, издигната като на подиум, 3 бара около нея и всичко, от което имаш  нужда!

DJ SAVA ни залива с лято. Много фънки-джази-трипи-реге дръм и басс!

М Н О Г О!

Побъркваме се. Телата ни пулсират в ритъм, главите ни димят – също в ритъм. А някъде над сцената си виждат светлини. Коли? Там имало шосе? Да, бе! Ха-ха-ха. Най-якото място за парти е това, браво на организаторите!

Прожекторите ме главозамайват, фотоапаратът откача и снимките, които създаваме (ще ги видите някъде отдолу), идеално пресъздават психеделичната музикална приказка, в която се гмуркаме. Хаос в ритъм. Ритъм, от който очите ти изскачат от орбитата си и започвате да се гоните по летището. Басът е МЕГАМОЩЕН! Какво се случва с мен, ще доживея ли Dub FX?

Dub Phizix и MC Strategy...

И-и-и-и-и-и-и-и-и-и-и-и-и-и-и малко след 00.30 ч., както бе обещано, на сцената се изправя този, заради когото сме се сбрали стотици хора. Dub FX специално за нас - на летище "София", Терминал 2.  

Широката му усмивка, силният и магически глас, който остава завинаги в съзнанието ти, пружиниращите по звуковите педали крака, татуираните ръце, които за миг не престават да се движат… Това е любов!

Но освен него на сцената са невероятно добри саксофонист и пианист, който умело ни съблазнява с мелодиите си. Плюс дългокос басист, който се побърква от кеф - неудържимо. Чудесна комбинация се заформя.  Мощно и без свян навлизаме в света на Dub FX, в главата му, раздробяваме мозъчната кора и проникваме в неговото въображение, чуваме мислите му. Танцуваме заедно с него, заедно с музиката в главата му, в устата, в сърцето, в стомаха, в краката му. Ние сме Dub FX!

Гостът представи всичко, за което се сещате. Че и повече. А на всичкото отгоре има и рожден ден днес! Ведно пееем Happy Birthday Dub FX! Няма торта и свещички, но енергията, която разпръскваме във вселената по време на концерта, е най-вкусната празнична почерпка, която някога сте опитвали.

Happy Birthday, Dub FX – продължавай да събираш света в музиката си и да ни подаряваш пътешествия!

Толкоз и с любов!

Нямам глас, за да извикам колко изънземно яко беше. Нямам ръце, за да продължа да щракам по клавиатурата. И глава не ми остана даже. Затова си лягам. За да го срещна пак там.

Толкоз!

И с любов!

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички