Bernays Propaganda с обновен състав закриват Alarma Punk Jazz


Bernays Propaganda с обновен състав закриват Alarma Punk Jazz

3979

Тринайстият сезон на радиофестивала Alarma Punk Jazz на програма "Христо Ботев" ще завърши с концерт на Bernays Propaganda в B-Side на столичния клуб Mixtape 5 от 21.00 ч. на 25 юни (четвъртък).

Групата идва в нова конфигурация и с нов звук – със Саша Павлович (Demek, Suns) на бас и с програмирана ритъм секция от Дени Кръстев (Fonija, XAXAXA) и с горещи песни с врязващи се в съзнанието текстове от Кристина Горовска и музика от Васко Атанасоски. Ще има, разбира се, и интересни версии на класическите за бандата парчета "Buldozer", "VIP In Paradise", "Овоj ден да помине" и др.

Bernays Propaganda е група от 2008 – годината, в която излезе дебютното ѝ EP за скопския лейбъл PMG Recordings, а самите музиканти подгряваха британските постпънк класици Gang Of Four. Историята им за седем години съществуване включва три пълнометражни албума – "Happiness Mashines" (2009), "My Personal Holiday" (2010) и "Забранета планета" (2013) – както и проект с ремикси на техни парчета, правени от живеещия в Ню Йорк македонски ембиънт композитор Дуке Бояджиев, вокалиста на холандските импро-пънкари The Ex Арнолд Де Боер, фрий-джазърите Sethstat (също познато име от предишни афиши на "Аларма"), Bei The Fish и др. Имат и съвместна 7-инчова плоча с норвежците Modern Love. А наскоро пуснаха онлайн и две нови песни – специално за фестивала "Здраво млади" в Скопие (https://napravizaedno.bandcamp.com/album/--1). Издават за лейбъла Moonlee Records, както и за собствената си DIY-компания "Направи заедно".

Сумарно концертите им през тези седем години са стотици – из цяла Европа, плюс американско турне, а в афиша на Alarma Punk Jazz досега са били няколко пъти – за последно в Дома на киното заедно с The Ex през 2012. Гостували са няколко пъти и по покана на Indioteque, a още през 2009 предизвикаха фурор и на Spirit Of Burgas.

Името на Bernays Propaganda идва директно от Едуард Бернайс и неговата книга "Пропаганда" (1923), която поставя началото на концепцията за манипулирането на масите посредством медиите, а с текстовете, музиката и цялата си обществена позиция и дейност групата е една от водещите в Европа, чието творчество отваря болезнената дискусия за антиутопията, в която всички живеем – не само на Балканите и не само от 2008 насам.

От българска страна като подгряващи формации ще излязат Portable Leaver Quartet (специален проект на русенските пост-психеделик артисти Portable Elephant и добре познатите Leaver – групата, която подгряваше Naja и King Dude в София), както и гараж-блус триото The Black Swells  (известно от един от най-успешните самоорганизирани ъндърграунд фестивали у нас Rocket Psyence Night, където беше и сценичният дебют на музикантите).

Билети в "Дюкян Меломан" и в системите на TicketPlus и Eventim: 10 лв
http://www.eventim.bg/bg/bileti/bernays-propaganda-skopje-mk-sofia-club-mixtape-5-400732/event.html
http://www.ticketplus.bg/news.php?nid=341

Повече информация:
https://www.facebook.com/events/1621002211450761
http://bernayspropaganda.bandcamp.com/

YouTube:
https://www.youtube.com/watch?v=RQBYb7wlw2E Bernays Propaganda
https://www.youtube.com/watch?v=13iqcu_9LCk – The Black Swells
https://www.youtube.com/watch?v=8tnoz1Sf5GwPortable Leaver Quartet

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички