Треска за Банско!


Треска за Банско!

3852

Жив ритъм, балкански звезди, брас секции, традиционни кулинарни изкушения от региона, люти и силни емоции и напитки ще разлюлеят Банско на 26 и 27 юни.

Както MySound.bg нееднократно информира, това са дните, в които ще се проведе първото издание на "Бохеми фест". Събитието на централния градски площад е с вход свободен.

Ще посрещнем лятото подобаващо, с планинска свежест и гореща, типично нашенска музика, обясняват организаторите от "Бохемия Ентъртейнмънт" и община Банско. Гостите на фестивала ще имат удоволствието не само да се докоснат до историята в града на Никола Вапцаров, но и да се настроят на честотата на най-дългоочаквания сезон с ваканционен дух. Пикантна музика и разнообразни кулинарни очакват посетителите.

Само един автентичен балканец може да измайстори Mititea (пресни румънски наденици), добре изпечени свински и пилешки шашлици, домашни хрупкави пържени картофи, ребра на барбекю по оригинална рецепта в комбинация с традиционни салати и балкански сосове. Типичните за нашите ширини кюфтета и кебапчета ще си устроят дуел със сръбските суджуци и плескавици. Интерес ще предизвика селекцията от специално приготвени суджуци от Сърбия и България, както и множеството хамбургери и сандвичи.

Македонското момиче Каролина Гочева "умира" за черен шоколад, а музикантите от Баилдса залагат на добре охладената бира с капка текила. Джипси пънкарите Гаджо Дило също предпочитат пивото пред руйното вино, докато най-познатият глас на СърбияЖелко Йоксимович, се храни с любов, чиста неподправена любов.

Очарователната Каролина пристига специално за събитието. Страстен почитател на футбола и романтичен колекционер на чаши, тя печели сърцата на публиката с лекота. Виртуозът - кларнетист Иво Папазов- Ибряма пък споделя, че е развил уменията си благодарение на сватбите, на които е свирил с баща си и именно там усвоява българската народна традиция и развива до съвършенство неподражаемата си техника на изпълнение, превръщайки се в етно джаз феномен. Желко Йоксимович ще разтупти сърцата на дамите у нас отново, усмихнат, талантлив и… сериозно обвързан - както сам споделя, женил се е цели три пъти за съпругата си Йована! Гаджо Дило са толкова умопомрачително добри в музиката, която правят, че самият Джанго Рейнхард би им завидял, а точно той е най-голямото им вдъхновение. Когато слушаме "лудите чужденци", оставаме с впечатлението, че животът е неспирен празник с много любов. Може би точно това е посланието на стила Manouchegypsyjazz…

Експлозия от звуци обещават изпълнителите на "United States Of Balkans" – Баилдса (на снимката). Балкански ритми в така популярната в последно време комбинация със ска, пънк и тежък саунд. Бандата пристига да баялдисва - т.е., да се раздаде докрай.

Булгара е комбинация от талант, професионализъм и чувство за принадлежност, която ни кара да настръхваме от гордост, че сме българи. Живите им участия са толкова пълноценни, че дори земята пее под краката им.

Няма как бохемски фестивал в Банско да мине без автентичните представители на града - Бански старчета. Групата отпразнува 30 години на сцена, а музикантите казват, че дължат успехите си на девиза – "Музиката не е съревнование, музиката е почерк!", колкото по-различен и красив, толкова по-сполучлив.

Подробности за събитието - на: http://www.eventzone.bg/bg/events/details/bohemi-bansko-balkan-festival-2015-event

Поздрав на Гаджо Дило към българската публика:
https://www.youtube.com/watch?v=9_buO_hPXlc

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички