Джаз триото Open Source на финала в конкурса на Еврорадио


Джаз триото Open Source на финала в конкурса на Еврорадио

4530

Съставът Open Source Trio, номиниран от Българското национално радио за джаз конкурса на "Еврорадио" 2015, част от фестивала "Ден на джаза" в Ротердам, ще участва с групи от още четири страни във финала на надпреварата тази събота.

Форумът е за млади джаз изпълнители и се провежда съвместно с програмата за джаз Radio 6 на Холандското радио всяка година. Триото достигна до последната фаза на състезанието, след като преди два месеца беше прослушана тяхната композиция "Metal Jazz" от международно жури и премина пресявката на първия кръг.

Българинът Момчил Атанасов – пиано, Рейленмон Янга – бас от Кюрасао и германецът Юри Шиви – барабани свирят заедно от пет години и имат много концертни изяви у нас и в чужбина.

Формацията е основана в Ротердам през 2010. Членовете ѝ живеят в различни страни, но се събират за творчески фази и за турнета. През 2013 Open Source Trio записа дебютния си албум "Мираж", от който е авторската им пиеса "Metal Jazz", която ще се състезава на финала на конкурса на "Еврорадио" 2015. Видеото на композицията беше включено като "видео на деня" на allaboutjazz.com.

Момчил, Рей и Юри, които подготвят излизането на втория си албум, започнаха сезона на 2015 с изключително интересно шоу на фестивала Vinterjazz заедно с Плевенската филхармония.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички