Холандската пост-метъл банда Nauseahtake удря в клуб Mixtape 5


Холандската пост-метъл банда Nauseahtake удря в клуб Mixtape 5

3384

Холандската прогресив/пост-метъл банда Nauseahtake ще свири по покана на уебзина Rawk'n'Roll в B-Side на столичния клуб Mixtape 5 на 29 юни.

Специални гости на концерта ще бъде родната група Obsidian Sea, като двете формации пристигат след участието си на сръбския Stonerizer Puljp Fest два дни по-рано.
    
Nauseahtake е създадена през 2008 в Амстердам от Nemo и Elder – двама италианци, които търдят, че не знаят защо и как точно са се озовали в Холандия. Към тях се присъединяват Tedo и Djox и така започва концептуалното и звуково оформяне на проекта. Момчетата репетират във всякакви дупки из Амстердам, докато не им се удава възможност да наемат читаво място заедно с други банди като Cosmic Android, Mantra Machine, The Beachy Head Team и Moonaddict. Скоро след това с общи усилия музикантите успяват да превърнат репетиционната в звукозаписно студио и започват работа по своя дебютен албум "Laws of Multiversal Gravitation". Той излиза миналото лято на двоен винил от техния собствен лейбъл Gut-Punch Records. Музиката на Nauseahtake е повлияна от Neurosis, Isis, Melvins, Tool, Today Is The Day и Swans, а датата в София е част от първото им европейско турне.

Obsidian Sea едва ли имат нужда от представяне пред родната ъндърграунд сцена. Дуум триото издаде втория си албум "Dreams, Illusions, Obsessions" наскоро:  класически, неподправен дуум метъл в традициите на пионери като Saint Vitus, Trouble, Paul Chain и десетки други герои на бавния и тежък звук с мистично настроение.

Rawk'N'Roll ще се плъзне извън столицата за първи път - в Пловдив, и по-конкретно в клуб Copa Kapana, непосредствено след концерта на Nauseahtake в София.

Билетите на цена от 8 лева и ще се продават само на входа в деня на събитиетоа.

http://www.nauseahtake.com/
http://nauseahtake.bandcamp.com/
http://www.facebook.com/nauseahtake

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички