Merian финалисти в конкурса на Гитариада 2015


Merian финалисти в конкурса на Гитариада 2015

4937

Родната формация Merian се класира за финала в конкурса на "Гитариада"-та в Зайчар, Сърбия, с https://www.youtube.com/watch?v=0hPgnLR9jd8.

Както е известно, 49-то издание на фестивала ще се състои на 15 километра от северозападната ни граница на 5 сцени между 29 юли и 1 август.

Гласуването по Интернет за последните 2 места в надпреварата на демо бандите е активно до 9 юли (четвъртък) в полунощ (01.00 ч. българско време).

В конкуренцията на 234 групи от Сърбия, Босна, Словения, Македония, Хърватска и Черна гора влизат и 14 рок банди от България, одобрени от селекционната комисия. Гласува се на адрес: http://www.gitarijada.org/glasanje/

Всеки може да избере максимум 20 имена от списъка, за които да даде своя VOTE (бутонът е под списъка в средата отдолу), на принципа: един глас (точка) за една група. Две от бандите, събрали най-много онлайн гласове, автоматично се класират за финала.

Ако състав, събрал най-много точки, е вече сред избраните 12 финалиста от селекционната комисия, неговото място заема следващият с най-голям резултат.

Всички състезателни песни са качени в YouTube-канала на "Гитариада"-та и могат да бъдат прослушани на същия адрес, където се гласува (най-отдолу). Всяка песен и група има състезателен номер, определен от реда на изпращане на заявката за конкурса.

Ето имената и състезателните номера на българските групи в надпреварата:

014 – Black Rose
019 – Riadka Poroda
033 – Stereorush
041 – Chainsaw Babies
044 – Merian
053 – Crush
054 – Casual Threesome
056 – Mixed Up
070 – Dumbfound
078 – Eridan
080 – No More Many More
093 – Ni Co
096 – Out Of Tune
101 – NaNa & The Gang

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички