Тангото на старата гвардия


Тангото на старата гвардия

3854

Книгата "Тангото на старата гвардия" на Артуро Перес-Реверте е факт в каталога на издателство "Еднорог".

Тласкан от порива да сътвори съвършеното танго, един композитор потегля за Буенос Айрес през 1928; започналата тогава история за любов, амбиция и престъпления отеква в шпионска афера на Ривиерата по време на Испанската гражданска война и намира своя драматичен финал в сенките и интригите зад шахматен турнир в Соренто през 60-те години на XX век.

Трескавият, пламенен и кървав разказ за любов и измяна, страст и смърт се преплита с бурната и мъчителна драма на XX век и със страстния ритъм на аржентинското танго на цели 592 страници. Скъпоценна огърлица, компрометиращи писма на виден политик, задкулисни конфликти между испанските и италиански тайни служби се изпречват на пътя на Макс Коста, танцьор на танго, очарователен измамник, обичан от много жени, за когото на този свят съществува само една...

Новият роман на един от най-четените и превеждани испански писатели в света - Артуро Перес-Реверте, е динамичен и увлекателен разказ за трагична любов на фона на драматичните исторически събития от епохата. Съдбата движи фигурите на един очарователен измамник и на една красива жена по шахматната дъска на живота.

Артуро Перес-Реверте, един от най-четените и превеждани испански писатели, е роден в Картахена през 1951. Завършва журналистика и политология, след дълга и успешна кариера на военен кореспондент в повечето горещи точки на планетата, се посвещава изцяло на литературата.

Книгите му са продадени в над 15 милиона тираж по целия свят. Голяма част от произведенията му са екранизирани - "Фламандският майстор", "Морската карта", "Учителят по фехтовка", "Приключенията на капитан Алатристе", "Деветата порта", "Кралицата на юга".

Лауреат е на множество литературни награди – "Кинжал" за най-добър чуждестранен роман на Британската асоциация на авторите на криминални романи; Голямата награда на Франция за литература; наградата "Жан Моне" за европейска литература; рицар на френския орден на литературата и изкуствата, италианската награда "Валомброза - Грегор фон Резори" за най-добра чуждестранна литература, а през 2003 за заслугите си към испанската литература е избран за член на Кралската академия на Испания.

Произведенията му са част от учебната програма в гимназиалния курс в училищата на Испания.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички