Prometheus на Luca Turillis Rhapsody в Картини от една изложба


Prometheus на Luca Turillis Rhapsody в Картини от една изложба

3297

"Искаме хората да се наслаждават всяка минута от този красив живот. Дори когато нещата не са добре за нас, това е защото винаги представляват някакво духовно изпитание, изпробвайте всички възможности с вашите сърца и души".

С тези думи музикантите от италианската симфоник/пауър метъл група Luca Turilli's Rhapsody въвеждат в своя втори студиен албум, който фактологично погледнато изглежда така: седем месеца композиране на музиката, три месеца звукозапис, 50 дни смесване, участие на два хора и солисти, сред които Ralf Scheepers (Primal Fear), Dan Lucas (Karo) и David Readman (Pink Cream 69), както и сопраното Emilie Ragni.  

С албума "Prometheus - Symphonia Ignis Divinus", или "Прометей, симфония за божествения огън" ще се отправим на музикално пътешествие сред квантови портали в други измерения, природни загадки и древни тайни. Luca Turilli, когото често сравняват с авторите на филмова музика John Williams, Hans Zimmer и Jerry Goldsmith, споделя в интервю:

"Роден съм с музиката, израснах с нея, дишам с музиката всеки ден и за мен тя е гласът на душата и на сърцето, удивителен мост между материалния и духовния свят. Имам потребност да представя тези свои усещания и духовни състояния с огромно емоционално въздействие. Затова може би ми харесва да насищам своята музика със звука на пълномащабен оркестър и внушителни по състав хорове.  

Що се отнася до съдържателната страна на албума "Прометей", тук се разкрива склонността ми към теми от науката, метафизиката, свръхестественото, паралелните светове, митовете и легендите от различни народи на Земята, криещи в себе си вселенски тайни. Всички тези теми съдържат нещо общо, което наричам духовна еволюция. Винаги ме е привличало неизвестното отвъд проявите на чудеса, търсел съм отговор на такива въпроси, които всеки си задава: откъде сме дошли, къде отиваме, какъв е смисълът на всичко, какво наистина се крие зад илюзията за пространството и времето, какво се случва след нашата смърт, ето такива работи. Особено искам повече да разбера за онзи първоначален духовен източник, представата за който по-късно е била изопачена от човека, невинаги успешно, и това дава началото на всички религии. Започнах да си задавам тези въпроси, след като имах поредица от събития, които промениха представата ми за живота. Оттогава чрез различни източни практики всъщност тръгнах по пътя на изучаването на възможностите на човешкия мозък и на взаимоотношенията между материалния свят и духовните измерения около нас, започнах да се доближавам до разбирането къде лежи ключът към всички неща.

И така, вече споменах, че ми харесва да говоря за различните митове, легенди и тайнства от цял свят. Например Прометей в наши дни може да се възприеме като вечен символ на мъдростта, която е основополагаща за развитието на нашата цивилизация. Няма минало, няма бъдеще, има само вечно настояще, където духовното общуване става все по-близко. Има среда, в която се осъществява връзката между човечеството и духовното развитие по някакъв начин.

Не по-малко ме вълнуват темите за розенкройцерите и посланията в творбите на J. R. R. Tolkien, в норвежките митове, но истински трепет у мен предизвикват библейските сюжети. Затова в албума ще откриете също така цар Соломон и битката на архангел Михаил с Луцифер", завършва Luca Turilli.

"Prometheus - Symphonia Ignis Divinus" ще бъде представен в предаването за концептуални албуми "Картини от една изложба" по програма "Хоризонт" на БНР в събота, 4 юли, след новините от 21.00 ч.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички