БНТ, bTV И Седем осми отново заедно за детската Евровизия


БНТ, bTV И Седем осми отново заедно за детската Евровизия

3319

За втора поредна година Българската национална телевизия, bTV и продуцентска компания "Седем осми" ще обединят усилия в избора на талантлив млад изпълнител, който ще представи България на детската "Евровизия" 2015.

Представителят на България за тази година ще бъде избран чрез конкурс, който ще се проведе в рамките на "Шоуто на Слави". Първият етап от него ще продължи до 23 юли. Желаещите да представят страната ни на най-престижния детски песенен конкурс в Европа могат да изпращат аудио или видео запис на свое изпълнение до "Шоуто на Слави".

Според регламента на Европейския съвет за радио и телевизия (EBU),  участниците трябва да са на възраст между 10 и 15 навършени години в деня на провеждането на детската "Евровизия". Специална група от професионални български музиканти и композитори ще избере най-добрите изпълнители. Одобрените кандидати ще се явят пред комисия, която трябва да определи финалистите в конкурса. Представител на БНТ ще участва в избора. В последния етап на кастинга финалистите ще представят по една песен на живо в "Шоуто на Слави", а победителят ще бъде определен само чрез интернет гласуване. Участникът, събрал най-голямо зрителско одобрение, ще бъде новият представител на България за детската "Евровизия "2015.

"bTV е част от това важно за България събитие, защото именно при нас през последните години бяха открити и утвърдени най-силните таланти на България. Обединените усилия на БНТ, bTV и "Седем осми" донесоха успех на България през 2014. Крисия, Хасан и Ибрахим ни показаха колко много талант имат децата у нас и ние трябва да подкрепяме тяхното развитие", заяви Павел Станчев, главен изпълнителен директор на bTV Media Group.

"Доказахме колко успешно може да бъде партньорството между обществена и частна телевизия, когато са обединени от обща национална кауза. Ще се доверим отново на екипа на "Седем осми". На невероятния талант на Крисия, Хасан и Ибрахим дължим възможността да бъдем домакини на детската "Евровизия" в България", каза генералният директор на БНТ Вяра Анкова.

"След успеха в Малта на Крисия, Хасан и Ибрахим миналата година, участието на България в детската "Евровизия" 2015 е особено важно за страната ни. Дори бих нарекъл това общобългарска кауза, около която всички ние трябва да се обединим. В крайна сметка не е важно кой организира конкурса, а да се избере кандидат, с който всички българи да се гордеем", коментира Евгени ДимитровМаестрото от страна на "Седем осми".    

Тринадесетото издание на детската "Евровизия" ще се проведе на 21 ноември в столичната зала "Арена Армеец". България получи покана да организира песенния конкурс благодарение на триумфа на Крисия, Хасан и Ибрахим на конкурса в Малта през 2014. Надпреварата се организира от Европейския съвет за радио и телевизия (EBU).

След като пое домакинството на детската "Евровизия", БНТ представи новото лого, официалния трейлър, както и мотото на тазгодишното издание – #discover (#откривай).

Милиони зрители от цял свят ще наблюдават впечатляващо шоу и ще имат възможността да открият България като страна на древна култура, красива природа и богата история в края на годината.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички