Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

БНТ, bTV И Седем осми отново заедно за детската Евровизия


БНТ, bTV И Седем осми отново заедно за детската Евровизия

3327

За втора поредна година Българската национална телевизия, bTV и продуцентска компания "Седем осми" ще обединят усилия в избора на талантлив млад изпълнител, който ще представи България на детската "Евровизия" 2015.

Представителят на България за тази година ще бъде избран чрез конкурс, който ще се проведе в рамките на "Шоуто на Слави". Първият етап от него ще продължи до 23 юли. Желаещите да представят страната ни на най-престижния детски песенен конкурс в Европа могат да изпращат аудио или видео запис на свое изпълнение до "Шоуто на Слави".

Според регламента на Европейския съвет за радио и телевизия (EBU),  участниците трябва да са на възраст между 10 и 15 навършени години в деня на провеждането на детската "Евровизия". Специална група от професионални български музиканти и композитори ще избере най-добрите изпълнители. Одобрените кандидати ще се явят пред комисия, която трябва да определи финалистите в конкурса. Представител на БНТ ще участва в избора. В последния етап на кастинга финалистите ще представят по една песен на живо в "Шоуто на Слави", а победителят ще бъде определен само чрез интернет гласуване. Участникът, събрал най-голямо зрителско одобрение, ще бъде новият представител на България за детската "Евровизия "2015.

"bTV е част от това важно за България събитие, защото именно при нас през последните години бяха открити и утвърдени най-силните таланти на България. Обединените усилия на БНТ, bTV и "Седем осми" донесоха успех на България през 2014. Крисия, Хасан и Ибрахим ни показаха колко много талант имат децата у нас и ние трябва да подкрепяме тяхното развитие", заяви Павел Станчев, главен изпълнителен директор на bTV Media Group.

"Доказахме колко успешно може да бъде партньорството между обществена и частна телевизия, когато са обединени от обща национална кауза. Ще се доверим отново на екипа на "Седем осми". На невероятния талант на Крисия, Хасан и Ибрахим дължим възможността да бъдем домакини на детската "Евровизия" в България", каза генералният директор на БНТ Вяра Анкова.

"След успеха в Малта на Крисия, Хасан и Ибрахим миналата година, участието на България в детската "Евровизия" 2015 е особено важно за страната ни. Дори бих нарекъл това общобългарска кауза, около която всички ние трябва да се обединим. В крайна сметка не е важно кой организира конкурса, а да се избере кандидат, с който всички българи да се гордеем", коментира Евгени ДимитровМаестрото от страна на "Седем осми".    

Тринадесетото издание на детската "Евровизия" ще се проведе на 21 ноември в столичната зала "Арена Армеец". България получи покана да организира песенния конкурс благодарение на триумфа на Крисия, Хасан и Ибрахим на конкурса в Малта през 2014. Надпреварата се организира от Европейския съвет за радио и телевизия (EBU).

След като пое домакинството на детската "Евровизия", БНТ представи новото лого, официалния трейлър, както и мотото на тазгодишното издание – #discover (#откривай).

Милиони зрители от цял свят ще наблюдават впечатляващо шоу и ще имат възможността да открият България като страна на древна култура, красива природа и богата история в края на годината.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички