20 000 на А to JazZ насред София


20 000 на А to JazZ насред София

3795

Петото издание на А to JazZ събра 20 000 души в слънчевия Южен парк 2 в столицата през уикенда.

Фестивалът се превърна в своеобразен мост между поколенията – както на сцената, така и сред публиката. В рамките на една вечер се изяви младата банда Zonyo & Friends с първото си участие на голяма сцена, и гениалният Kenny Garrett, които бяха сърдечно аплодирани както от деца, така и от родителите им и дори техните баби и дядовци.   

Още с първия ден А to JazZ показа колко огромна е силата на музиката. В ранните следобедни часове зелената поляна пред сцената се изпъстри с усмихнати, весели и одухотворени хора. Стартът беше даден от Slavena Daskalova & Jazz Orpheus, след това новата формация Dayo представи джаза по необикновен и иновативен начин. Малко преди първия хелайнър, на сцената се качиха Dirty Purchase, които отпразнуваха своята 20-та годишнина. Веднага след купонджиите Roy Hardgrove и неговият квинтет накараха публиката да настръхне от невероятното звучене и майсторство на великия тромпетист и бендлидер.

Младите таланти Zonyo & Friends не само откриха събитието следващия ден, но още с първото си сценично участие спечелиха публиката с авторски парчета. Като комплимент и благодарност към фестивала, бандата изсвири с триото ЛаТиДа пиеса, специално посветена на А to JazZ. След тях уважаемият проф. Христо Йоцов представи проекта си JazzBall, с който вдигна музикалната летва високо. Достойното продължение дойде с участието на Белослава, която внесе ефирност и нежност със своето магнетично изпълнение преди легендарния Kenny Garrett да покори сцената с безмерното си майсторство. Американският саксофонист постави уникален край на втория фестивален ден, като накара публиката да пее заедно с него в продължение на повече от 15 минути.

В последния ден на A to JazZ публиката танцуваше в ритъма на Funky Miracle, пееше с римите на Bobo & The Gang, реагираше на импровизациите на Mетафоrmoза и се сля с кадифения глас на невероятния Jose James (на снимката), който остана силно впечатлен и завладян от българските си фенове. Истински емоционалният финал настъпи с развяването на трибагреника ни от американския гост и с благодарност към публиката за невероятната вечер.

Фестивалът се проведе с изключителната подкрепа на фондация "Америка за България". Събитието е част от културния календар на Столична община и под почетния патронаж на г-н Елен Герджиков, председател на Столичния общински съвет.

Проектът се реализира с подкрепата на Министерство на културата.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички